El PS es fixa com a prioritat les lleis de Benestar i les relacionades amb les llibertats de les persones

psEl Partit Socialdemòcrata ha celebrat aquest dissabte un comitè directiu, que ha servit per determinar les prioritats de la formació per aquest curs polític. Segons ha explicat el primer secretari de la formació, Pere López, els eixos prioritaris d’actuació són el benestar -treballar en les lleis de reforma de la CASS i d’atenció social-, les llibertats i drets de les persones -presentar iniciatives legislatives sobre el matrimoni homosexual, l’accés a la nacionalitat i la doble nacionalitat, entre d’altres-, i l’atur. A més d’aquests, un altre treball prioritari del PS serà el d’acostar la política a la ciutadania. En aquest sentit, han anunciat la seva presència a la Fira d’Andorra la Vella i d’altres esdeveniments que es puguin organitzar a les diferents parròquies per tal de presentar el seu projecte a la població i fer-la partícip.

El PS creu que hi ha ‘moltes qüestions en el nostre país en matèria de drets i llibertats que han d’avançar’. Qüestions com el matrimoni homosexual, l’accés a la nacionalitat i la doble nacionalitat o excedències tant al sector públic com al privat per poder participar en la vida política i possibilitar als que tenen menys recursos que puguin contribuir activament en la vida política. I el PS vol ‘portar aquest debat polític’. Per això aquests aspectes lligats als drets i llibertats són un dels eixos d’actuació prioritaris que s’ha marcat la formació. Això sí, ‘sense oblidar’ qüestions de l’àmbit del benestar, com són la reforma de la CASS i la llei d’Atenció Social –que el PS vol esmenar- i la reactivació econòmica –camp en el que els socialdemòcrates no descarten tirar endavant alguna iniciativa legislativa. D’aquesta manera queden configurats els tres grans eixos de les prioritats socialdemòcrates per aquest curs polític, segons ha explicat Pere López.

En relació al matrimoni homosexual, el primer secretari del PS ha explicat que s’esperarà a que des de la comissió legislativa d’Interior es tiri endavant una proposta, ja que ‘sembla que hi ha consens per donar sortida a aquesta qüestió’, i si abans de l’1 de març no hi ha una iniciativa legislativa damunt la taula, doncs la hi posarà el propi PS.

En general, amb les qüestions de drets i llibertats, el PS entén que té ‘l’obligació de fer pedagogia, explicar el nostre posicionament, i fer-les avançar’. Per això, i per apropar la política a la ciutadania, vist el distanciament que hi ha actualment, la formació socialdemòcrata ha creat una nova imatge associada al lema Sumant que l’acompanyarà en les actuacions que responen a la vocació de proximitat. En aquest punt, López ha anunciat la presència del PS a la 35a Fira d’Andorra la Vella i la voluntat de ser presents en d’altres esdeveniments que es puguin organitzar a les diferents parròquies. La voluntat del PS és ‘d’estar a prop, explicar els nostres posicionaments polítics i fer-los partícips del nostre projecte i sumar’.