El PS es fa seu l’informe de Sant Julià per esmenar les transferències comunals


El PS ha presentat 6 esmenes a la llei de competències i 13 a la de transferències. És en aquest darrer apartat que es fa seu la refllexió de l’informe lauredià, que apunta possibles inconstitucionalitats. Els socialdemòcrates consideren que concidionar les transferències a certs criteris suposa un “règim sancionador encobert”. A més, diuen que el treball en comissió no pot començar fins que el Govern aporti els informes jurídics que avalen la constitucionalitat dels textos.

Les esmenes del PS a la reforma comunal van en la línia del que els socialdemòcrates han defensat a la taula tripartita amb el Govern i els comuns. En l´àmbit de les competències volen assegurar que sigui el Govern qui assumeixi alguns serveis, com ara el patrimoni cultural, els residus o les escoles bressol.

Pel que fa a les transferències, donen més pes al criteri de població i de les xarxes d’aigua i llum. En canvi, volen eliminar que un 20% de les transferències depenguin de pernotacions, haver fet el cadastre o la separativa d’aigües. Criteris que l´informe de Sant Julià de Lòria assenyala com a potencialment inconstitucionals. Segons El president del grup mixt i conseller del PS, Pere López, apunta que d’alguna manera estableix “un règim sancionador de l’incompliment d’unes altres lleis”.

López creu que en primer lloc cal tenir clar si els textos són constitucionals. Per això entén “que el treball en comissió no pot començar fins que el Govern no aporti els seus informes jurídics, que ja haurien d’estar sobre la taula un cop s’introdueixen elements tan novedosos”.

Els socialdemòcrates no han avançat quin serà el sentit del vot si no s’accepten les seves esmenes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.