El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha fet arribar a Sindicatura una demanda d’informació mitjançant la qual vol comprovar l’estat de desenvolupament en què es troben els protocols per lluitar contra la violència de gènere i domèstica, tres anys després de l’aprovació de la llei per lluitar contra aquesta xacra. El parlamentari ha lamentat que, per les informacions que han arribat a la formació, aquests no estarien prou avançats i considera important poder accedir a la documentació reclamada per comprovar si aquesta sensació s’adequa o no a la realitat.

En l’escrit entrat aquest dilluns al registre del Consell General, López sol·licita, en primer lloc, que se li faci arribar “la guia de col•laboració per la Comissió Nacional de Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstica (CONPVGD)” que recorda és el “document que ha de garantir l’ordenació de les actuacions dels ministeris i departaments de l’administració implicats en la prevenció, l’assistència i la persecució” d’aquestes dues problemàtiques. També demana “tots els protocols d’actuació de cada àrea d’intervenció en els quals s’estableixen els recursos, els serveis i els mecanismes de col•laboració amb les víctimes”.

A més, el parlamentari reclama “el cronograma d’implantació de la Llei 1/2015, del 15 de gener, per l’erradicació de la violència de gènere i de la violència domèstica des de la seva aprovació”. Per últim, vol que se li enviï “les estratègies dissenyades per la CONPVGD que s’han recollit en els plans nacionals de serveis socials i sociosanitaris”.

El conseller general ha recordat que el cap de setmana “es va celebrar un debat de polítiques d’igualtat” impulsat des de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra (JSA), “amb diferents qüestions” i “un dels problemes analitzats va ser el de les víctimes de violència de gènere”. Durant la xerrada, “va tornar a sortir la qüestió dels protocols i de la guia de col·laboració”. En aquest sentit, ha remarcat que “fa més de tres anys” que la llei es va aprovar i “segons les informacions que ens arriben, no s’han desenvolupat totalment i no totes les previsions el text s’han complert”. Així, López no amaga que “la sensació és que els protocols no estan suficientment ben desenvolupats i moltes problemàtiques no s’aborden de forma correcta”.

Justament, vinculat amb el treball en polítiques d’igualtat, el parlamentari socialdemòcrata ha explicat que ha decidit no assistir a l’acte de presentació del Llibre Blanc que s’ha de celebrar aquest dilluns al vespre. Així, via un missatge a Twitter, ha recordat que “fa vuit anys” que el PS va tirar endavant el Pla d’Actuació Nacional per la Igualtat (PANI) i que, malgrat el temps transcorregut, encara “són en fase d’anàlisi i de fotografies”. Al seu entendre, el d’aquest dilluns és “l’enèsim acte de postureig i utilització indeguda de les associacions”.

Text PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada