El 95% dels 97 participants al congrés del Partit Socialdemòcrata celebrat aquest dissabte han donat el seu suport a l’única candidatura que s’ha presentat al comitè executiu del partit, encapçalada per Vicenç Alay, Pere López i Rosa Gili. A més, en el congrés s’han aprovat, amb algunes transaccions, les onze ponències que s’hi havien presentat, i per tant, entre d’altres punts, el PS defensarà un IRPF del 10% amb un mínim exempt de 30.000 euros, i per a les properes eleccions generals celebrarà eleccions primàries obertes per triar el seu candidat.

El congrés del Partit Socialdemòcrata ha triat, aquest dissabte, el seu nou comitè executiu, encapçalat per Vicenç Alay com a president, Pere López com a primer secretari i Rosa Gili com a secretària d’organització. Els vocals són David Rios, Jan Cartes, Bruno Bartolomé, Cèlia Vendrell, Joan Ramon Marina i Rosa Maria Rechi.

El primer secretari del partit, Pere López, ha celebrat l’ampli suport que han rebut, així com l’èxit de participació en el congrés. Amb un total de 97 participants, n’hi ha hagut 93 que han votat a favor de la candidatura, 1 vot en blanc i 3 vots nuls.

Així, López ha afirmat que aquest congrés ha estat una ’empenta’ per al partit i que començaran a treballar de seguida en totes els compromisos que s’han contret aquest dissabte, ja que les onze ponències presentades s’han aprovat.

Una de les més actuals, la referent a l’Impost sobre la renda de les persones físiques, ha estat transaccionada i finalment s’ha baixat el mínim exempt que s’havia proposat en 40.000 euros fins els 30.000 euros que tributarien al 10%. En canvi, la proposta de fer tributar un 20% els salaris per sobre dels 115.000 euros sí que s’ha mantingut.

Un altre gran compromís acordat en aquest congrés és el de triar el proper candidat a les eleccions generals del 2015 mitjançant un procés de primàries, i per això s’ha encomanat al comitè executiu l’elaboració d’un reglament de primàries obertes que haurà de ser aprovat pel comitè directiu.

En general, els membres de l’executiva del partit han coincidit a destacar el diàleg i debat que s’ha pogut celebrar en aquesta ocasió al congrés. A més, López ha considerat que en s’han pogut tancar qüestions que el 2011 havien quedat pendents i que enguany s’han tractat.

Els principals objectius del nou comitè executiu del partit seran tirar endavant el decàleg de compromisos amb què han presentat la seva candidatura, sobretot insistint en donar un paper més important al militant. A més, treballaran per fer tornar alguns companys, com els d’Esquerra Socialista, que van marxar del partit, i també per captar nous militants que es vulguin implicar amb el partit.

El que Pere López ha volgut deixar molt clar és que faran la seva feina ‘defensant el nostre espai polític amb convicció’, i allunyant-se de ‘discursos descafeïnats’.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada