centre-congressosEl  Partit Socialdemòcrata vol expressar el seu suport a la campanya de recollida de signatures via la plataforma Change.org que s’ha encetat amb l’objectiu de posicionar-se en contra de la privatització del centre de congressos d’Andorra la Vella. Des de la formació ja s’ha fet una crida als seus simpatitzants i militants perquè, a través de la web , expressin la seva postura en favor que la instal·lació continuï estant sota la gestió del comú d’Andorra la Vella, petició que es vol fer extensiva a tota la ciutadania.

La petició posa en relleu que el centre de congressos “ha estat una inversió feta amb diner públic” i “dóna un servei plural a la societat”. A més, destaca, “és un bé públic de tots i totes” i “una infraestructura que ha de continuar donant servei a les generacions futures”. La campanya també entén que “és possible una gestió acurada i exitosa” de l’equipament i expressa altres motius per posicionar-se en contra de la privatització.

Entre elles, el fet que “només beneficiarà l’empresa adjudicatària” i, en canvi, “no aporta cap benefici per a la majoria de la nostra comunitat”. S’entén, també, que “perdrem qualitat de vida” i que “la rendibilitat d’un equipament social i cultural no s’ha de mesurar en termes economicistes”. A més, considera que “l’origen de la proposta” de privatització “no respon a una demanda de la ciutadania” i, a més, “el projecte no va ser exposat (…) en cap programa electoral”.

La formació socialdemòcrata comparteix tots els arguments exposats en la petició, com han anat posant en relleu les dues representants de PS+Independents al comú d’Andorra la Vella, Dolors Carmona i Lídia Samarra, d’ençà que la majoria de Demòcrates per Andorra va anunciar la voluntat de privatitzar la instal·lació ara fa uns mesos. Són nombrosos els perjudicis ja no només per a la parròquia sinó per a tot el país que podria suposar que el centre de congressos deixés de ser gestionat de forma pública, com ara la pèrdua d’un espai per a la realització d’actes per part d’entitats culturals, esportives o d’altres àmbits que puguin aplegar un nombre important d’assistents.

Des del PS no es comparteix tampoc l’argument esgrimit, de caràcter únicament economicista, per justificar la mesura. S’entén que la despesa de funcionament anual és perfectament assumible i que hi ha alternatives per mirar de reduir-les sense que la ciutadania hagi de perdre una instal·lació com el centre de congressos.

Per això, el PS ha demanat a tots els seus militants i simpatitzants que entrin a la plataforma Change.org per donar suport a la petició. També demanen que aquells ciutadans que també hi estiguin en contra d’aquesta possibilitat, es posicionin signant a la pàgina web.

Text i foto: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada