El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha donat aquest dimecres per ‘tancat i aparcat’ l’afer de les transferències del Consell General perquè ‘tenim una responsabilitat molt gran que és intentar tirar endavant tota una activitat legislativa’ i ‘intentar implementar el nostre programa electoral’. La principal decisió dels socialdemòcrates és no reclamar els 417.716,46 euros que l’expresident del grup, Jaume Bartumeu, va traspassar al Consell. Pel que fa a les assignacions dels grups, Rios ha recordat que van rebre 129.318,79 euros procedents del grup mixt que no es corresponen amb els 132.485,79 euros que els antics presidents es van autotransferir. Així, el PS ha decidit fer un ingrés de 15.630,92 euros, ja que han descomptat els 2.717 euros de l’auditoria encarregada per Bartumeu als 18.347,92 euros fixats per la Sindicatura com a import que havien de destinar al grup mixt. Rios també ha demanat a l’actual president del grup mixt que retorni el material del grup parlamentari socialdemòcrata que es va endur i ha anunciat que un cop disposin d’aquesta documentació encarregaran una auditoria dels comptes del grup.

Després de rebre una transferència de 129.318,79 euros procedents del grup mixt el 23 de maig, el grup socialdemòcrata ha decidit donar per tancat l’assumpte de les transferències del Consell General i no reclamar els 417.719,46 euros a la Sindicatura.

Tot i que reiteren que no estan d’acord amb les conclusions del professor Antonio Bayona i que la transferència feta pels anteriors presidents del grup des del compte d’aquest al del Consell General ‘havia estat ordenada de forma il·legítima’, han optat per acatar la decisió del síndic ja que consideren que disposen de fons suficients per gestionar el grup fins al final de la legislatura.

Ara bé, els diners rebuts no es corresponen amb els 132.485,79 euros que Jaume Bartumeu i Gerard Barcia havien transferit d’inici perquè s’hi descompta una factura de 2.717 euros corresponent a una auditoria encarregada pels expresidents quan ja formaven part del grup mixt. Així, Rios ha explicat que s’han ingressat al grup mixt 15.630,92 euros, ja que s’ha restat l’import d’aquesta factura a l’import que es va fixar en la Junta de Presidents que s’havia de transferir des del PS.

D’altra banda, els socialdemòcrates han introduït un nou article al reglament del grup parlamentari per establir que les transferències superiors a 6.000 euros provinents de recursos propis del grup requereixin la informació prèvia de tots els seus membres i hauran de constar en acta. D’aquesta manera, ha dit Rios, volen evitar que es tornin a produir actes com el d’aquesta vegada en el futur.

A més, des del PS demanen a Bartumeu que retorni el material del grup parlamentari socialdemòcrata que té sota la seva custòdia. Es tracta, segons ha informat Rios, d’actes, informes elaborats per assessors, documentació comptable, contractes, etc. que consideren que els corresponen per gestionar els comptes i la tasca del grup.

També aquests documents són necessaris per realitzar una auditoria dels comptes del grup, ja que creuen que l’encarregada per Bartumeu ‘no és vàlida’ perquè ‘no podem demostrar el que diu’.

Amb totes aquestes mesures volen posar fi a les picabaralles i ‘comportaments de baix perfil’ i centrar-se en la tasca legislativa.

Amb tot, el president del grup parlamentari socialdemòcrata ha considerat que l’actitud del síndic ‘hagués hagut de ser més contundent’, ja que ha passat molt de temps abans de la resolució del conflicte i en desaprovar un acte com aquest.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada