El PS distribueix el “decàleg d’errors de DA” a les 35.000 llars d’Andorra

El Partit Socialdemòcrata (PS) no s’ha volgut limitar a denunciar els principals errors comesos pel Govern de Demòcrates per Andorra (DA). Vol també que aquestes equivocacions, agrupades en un decàleg, puguin arribar també al ciutadà. Per això, ha començat a distribuir a les 35.000 llars del Principat un tríptic on s’enumeren aquests problemes que, ha explicat el primer secretari, David Rios, no necessàriament han de ser els únics causats per la mala gestió de l’executiu però sí que són “els més greus”.

Així, ha recordat els errors enunciats ara fa uns dies pels tres consellers generals de la formació, començant pel dany a la imatge internacional causada per l’aparició del ministre Jordi Cinca als Papers de Panamà i passant per la reforma sanitària pendent, la mala gestió a la CASS, la manca de legislació perquè puguin tirar endavant nous sectors d’activitat o la desprotecció del patrimoni cultural. El decàleg també posa sobre la taula la improvisació en infraestructures claus com l’heliport nacional o l’estació d’autobusos, els defectes del pla Engega que han permès beneficiar-se principalment a dues empreses, la manca de recursos de l’agència tributària, la negativa a fer créixer tot el que seria necessari el salari mínim o el funcionament més que deficient d’Andorra Telecom.

Rios ha posat en relleu que la difusió del tríptic a totes les llars del país “és un element que considerem essencial per apropar-nos a la ciutadania i per mantenir-la informada”. En aquest sentit, ha indicat que “és una bona eina per aconseguir que moltes de les qüestions que normalment no arriben a la gent ho puguin fer”. També ha recordat que no és la primera vegada que el PS impulsa una iniciativa d’aquest estil, tot rememorant el document que es va enviar a les cases amb les retallades que es van impulsar en la Llei de la CASS.

El primer secretari de la formació socialdemòcrata ha admès que, a banda dels esmentats al decàleg, hi ha altres errors per part del Govern de DA però que els que surten al document “són prou greus per figurar aquí; són realment importants i ens afecten a tots”. Entre aquests altres problemes ha apuntat el de la mala distribució dels euros andorrans. Sobre aquest punt, ha reclamat que “ja van sent hora que el ministre de Finances expliqués quines mesures s’han pres per evitar que es parli, una vegada més, malament d’Andorra”.

El decàleg s’ha començat a distribuir aquest dimarts. La previsió de la formació és que, al llarg del que resta de setmana, els tríptics arribin a tots els ciutadans del Principat.

Text i foto: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.