El Grup Parlamentari Socialdemòcrata demanarà una compareixença pública del cap de Govern per informar de l’encaix d’Andorra amb la UE. Així ho han fet saber amb un comnunicat on indiquen que ‘malgrat que els socialdemòcrates respectem la iniciativa d’Antoni Martí de reunir-se amb els ex caps de Govern per analitzar les relacions futures d’Andorra amb la Unió Europea (UE), lamentem que prèviament no s’hagués informat al Consell General del resultat dels darrer contacte mantingut amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso. En aquest sentit, el Grup Parlamentari Socialdemòcrata demanarà a la comissió legislativa d’Afers Exteriors que formuli una petició per tal de que se celebri una compareixença pública del cap de Govern per informar a la cambra legislativa de l’estat en què es troben les negociacions amb la UE.

Després de la reunió mantinguda ahir dilluns entre el cap de Govern, Antoni Martí, i els ex caps de Govern d’Andorra, el grup parlamentari socialdemòcrata vol manifestar el seu respecte al contacte mantingut per Martí així com a la voluntat de donar una continuïtat a aquestes trobades.

No obstant això, des del Grup Parlamentari Socialdemòcrata també “considerem una falta de respecte que no s’hagi informat prèviament d’una qüestió tant cabdal al Consell General en el que representa un menysteniment als representants del poble”. El Grup Parlamentari Socialdemòcrata sempre ha mantingut una actitud lleial i de suport al Govern amb totes les actuacions que està duent a terme l’executiu respecte a les relacions exteriors. Si bé aquest posicionament no canviarà, “lamentem la manca de cortesia que ha tingut el Govern en relació amb el Consell General i els grups parlamentaris”.

Davant d’aquesta situació, i més enllà de les reunions que es vulguin mantenir amb els ex caps de Govern, els socialdemòcrates “anunciem que formularem una petició a la Comissió legislativa d’Afers Exteriors perquè demani formalment la celebració d’una compareixença pública del cap de Govern davant del Consell General” per informar als consellers generals dels passos que està donant l’executiu per millorar l’encaix d’Andorra a la Unió Europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada