Des  del Partit Socialdemòcrata (PS) s’ha rebut amb gran “preocupació” la possible desaparició de Grandvalira, després que Saetde, un dels dos socis de l’empresa, hagi demanat la dissolució de NEVASA. Tant el conseller general de la formació Pere López, com un dels dos representants a la minoria del comú d’Encamp Joan Sans han lamentat que al darrere de les desavinences entre els dos integrants de la societat hi hagi “actuacions poc clares” del Govern, principalment la insistència a declarar com a projecte d’interès nacional les obres que es volen impulsar a la pista de l’Avet, a Soldeu. Per això, han deixat clar que si s’acaba confirmant el trencament, des de l’executiu s’hauran de donar moltes explicacions, a la vegada que han remarcat que des del partit es farà un seguiment intensiu de tot l’afer.

El conseller general de la formació Pere López ha volgut expressar la “preocupació” que genera la possible desaparició de la marca Grandvalira, una de les més potents del país, especialment a nivell turístic. A més, ha advertit, “Govern haurà de donar moltes explicacions” tot recordant que “al darrere hi ha una sèrie d’actuacions poc clares, arbitràries i fins i tot discrecionals per part seva que han anat complicant la situació entre els diferents socis”.

I és que, a l’entendre del PS, ja “hi ha ja antecedents en què el Govern ha actuat de forma poc neutra i on s’ha potenciat més alguna part de l’estació que no pas una altra”. El darrer ha estat el projecte de la plataforma a la pista de l’Avet. López ha recordat que la declaració d’aquesta infraestructura com a projecte d’interès nacional aixeca molts interrogants i que el partit ja hi estava a sobre. “Vam fer una demanda d’informació que no han tingut la delicadesa d’avançar-nos malgrat veure que la qüestió estava al debat públic”, ha manifestat el parlamentari, a banda de treballar ja en diferents preguntes de cara a la sessió de control que s’ha de celebrar en dues setmanes. El conseller general ha deixat clar que “farem un seguiment intens perquè ens sembla que les actuacions poc clares del Govern estan al darrere d’aquesta situació”.

En una línia molt similar s’ha expressat Joan Sans, conseller de Partit Socialdemòcrata+Independents (PS+I) al comú d’Encamp, corporació que també és accionista de Saetde. Ha recordat que “el punt que acaba detonant la situació és la declaració com a projecte d’interès nacional de la plataforma de la pista de l’Avet” però que “ja hi havia unes tensions i la corda entre Saetde i Ensisa estava molt tensada”. Al seu entendre, “hi havia un neguit important perquè, per exemple, DA defensava tenir un gran interès per invertir al Pas de la Casa però, en canvi, no s’ha traduït en res, ni per part de l’administració comunal ni de la general”. Això, ha explicat, preocupava també empresaris i veïns de la localitat i tot ha esclatat amb les darreres decisions. “Només veiem aquests moviments obscurs i arbitraris que, des de fora, no s’acaben d’entendre”, ha afirmat, per després lamentar que “ara acaben petant als dits de tothom i, sobretot, en contra de l’interès públic”.

I és que Sans ha advertit de les dures conseqüències que podria tenir ja no només per a Encamp sinó per tot el país que es confirmi la dissolució de Grandvalira. “Estem davant una situació històrica. Si tot es tradueix en un trencament definitiu i la desaparició de la marca, a escala parroquial pot tenir un significant molt important i un detriment sobretot del turisme a la parròquia, que és una de les fonts més importants de riquesa”, ha avisat.

(Text: PS)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada