vendrell rios

El Partit Socialdemòcrata ha tornat a carregar aquest dimarts contra els problemes amb el subministrament d’aigua d’Escaldes-Engordany originats arran de la torrentada del 21 de juliol. El primer secretari del partit, David Rios, ha dit que com a oposició, tenen tot el dret a denunciar el que no funciona, i ha tornat a criticar la mala gestió que, segons el seu entendre, ha fet el Comú d’Escaldes-Engordany de la crisi d’aigua.

De la seva banda, la consellera de l’oposició al Comú, Cèlia Vendrell, ha posat de manifest la necessitat que Capesa tingui un director-gerent remunerat que faci una planificació de les inversions futures, “perquè no pot ser que la responsabilitat recaigui en un president que treballa de forma altruista”, i ha demanat al Comú que s’impliqui més en la societat, adquirint més accions que el 6% actual, ja que considera que l’ideal seria que fos el soci majoritari. A més, tenint en compte que Capesa només disposa de pressupost per tirar endavant la primera fase del nou dipòsit, Vendrell creu que s’hauria d’augmentar el preu de l’aigua per tal que l’empresa disposi de diners per fer inversions.

 El primer secretari del PS, David Rios, ha criticat la gestió que ha fet el Comú d’Escaldes-Engordany arran dels problemes de subministrament d’aigua, i ha assegurat que la catàstrofe no és el que va passar el 21 de juliol, tal com va dir la cònsol major, sinó “que 14.000 persones depenguin d’una sola captació d’aigua, que la ministra de Salut no s’hagi manifestat, i que no es prenguessin durant anys les mesures pertinents perquè Capesa actualitzés la seva infraestructura”.

De la seva banda, Cèlia Vendrell ha indicat que el problema de Capesa, que funciona com una cooperativa, és que els membres del Consell d’Administració no estan remunerats, i per tant, ha tornat a reclamar la figura d’un director-gerent amb un perfil tècnic que pugui planificar el futur de la societat i les inversions necessàries i anticipar-se a un possible dèficit d’aigua futur. Vendrell ha assegurat que la idea de construir un nou dipòsit s’arrossega des de fa 20 anys, i que desconeix per què no es va fer abans, més enllà dels problemes administratius i amb els propietaris dels terrenys.

A més, la consellera considera que la responsabilitat de l’aigua ha de recaure sobre el Comú i no sobre la societat, i per tant, creu que la corporació hauria de ser-ne el soci majoritari. Finalment, pel que fa a les necessitats pressupostàries de Capesa, Vendrell pensa que s’hauria d’incrementar el preu de l’aigua tenint en compte que les tarifes “es van congelar durant sis anys” durant el mandat de Toni Martí.

Finalment, els dos representants del PS han lamentat que se’ls digui que volen treure rèdit polític de l’afer, i han assegurat que estant a l’oposició tenen l’obligació de denunciar el que no funciona. A més, han posat de manifest que no estan fent una oposició destructiva sinó que estan aportant millores. També han lamentat que els hotelers i els habitants de la parròquia en general no hagin presentat queixes, ja que “si això hagués passat a França s’hagués produït una revolució”.

(Text i foto: ANA)

1 comentari

  1. El comu de andorra prepara un desaucio de los edificios de jovial a una persona discapacitada cuantos casos habrán pasado sin que nadie se intere con un hijo de 6 años

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada