El PS demana totes les actes de les reunions dels darrers anys del Conadis i de la Copec

Text i foto: PS

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha presentat una demanda d’informació mitjançant les quals vol accedir a les actes de les reunions de dos òrgans molt importants com són el Consell Nacional de la Discapacitat (Conadis) i la Comissió de Participació de les Entitats Cíviques en l’àmbit dels serveis socials i sociosanitaris (Copec). El parlamentari ha lamentat que, segons han pogut saber en converses amb els col·lectius que hi participen, les trobades que es fan són insuficients per poder abordar totes les problemàtiques i, a més, costa que es doni curs a les propostes que es plantegen.

En l’escrit tramitat a Sindicatura aquest dimecres, López demana per una banda les actes de les reunions del Conadis. En concret, sol·licita la informació sobre les trobades mantingudes per l’òrgan des de l’any 2012. Per l’altra, demana les actes de les reunions de la Copec. En aquest cas, vol tenir tots els documents des de la seva creació.

El conseller general del PS ha posat en relleu que es tracta de comissions que tenen “una gran rellevància”, ja que “sobre la taula es posen moltes qüestions”, tot i lamentar que “a moltes no se li donen suficient curs per part de Govern”. El parlamentari ha lamentat que, a més, “es fan moltes vegades les reunions mínimes” que marca els respectius reglaments de funcionament i, per això, “els col·lectius ens diuen que no hi ha temps, donades les moltes problemàtiques existents, per donar curs al que plantegen i que hi hagi un seguiment efectiu de les polítiques”.

El parlamentari, que ha demanat “celeritat” a l’executiu amb la tramesa de la documentació, ha avançat la intenció de fer un seguiment acurat d’aquestes actes. “Farem conèixer la nostra opinió al respecte”, ha apuntat, tot destacant que es tracta “d’informació d’interès públic i del país”. A més, ha explicat, “una part dels col·lectius ens ha fet avinent que és interessant que un partit com el nostre, proper a moltes de les seves dificultats, puguem veure què estan aportant les reunions i com es duen a terme”.