El PS demana més informació sobre les escoltes i pregunta com serà el nou model de la Policia

lopez-bartolome

El primer secretari del partit socialdemòcrata, Pere López, i el membre del comitè executiu i exsecretari d’Estat d’Interior, Bruno Bartolomé, han demanat aquest dijous al Govern ‘la veritat sobre el cas de les escoltes’. Segons López, l’actual situació de ‘desgovern’ és ‘preocupant’ per la ‘manca d’explicacions que s’han donat a la ciutadania’. Bartolomé, a més, ha demanat ‘quin serà el model que seguirà el Cos de la Policia ara amb el canvi de direcció’ i ha instat el Govern a ‘explicar-ne el rumb per tal de poder construir un relat conjunt entre els professionals, el ministeri i els partits polítics’.

Bruno Bartolomé, exsecretari d’Estat d’Interior, ha afegit que els ciutadans ‘mereixen tenir les legítimes explicacions del que ha passat amb la direcció antiga’ i ‘poder quedar-se tranquils que no tornarà a passar res igual perquè el Govern ho condemna’. Bartolomé, a més, ha qualificat de ‘no encertada’ la decisió d’ara fa uns mesos de col·locar a Peralba com a director del cos, perquè ‘era una direcció que tenia data de caducitat i que al cap de vuit mesos s’ha hagut de canviar’.

L’actual membre del comitè executiu també ha aprofitat per felicitar el nou director de la Policia i ha assegurat donar-li un ‘vot de confiança’, però ha demanat que ‘el seu nomenament no tapi el projecte’, i ha afegit que ‘seria convenient que s’expliqués quin tipus de Policia volem, de quins mitjans se’ls vol dotar o quina carrera professional fa falta’ perquè totes aquestes preguntes ‘donarien molta més informació que el sol nomenament del director de Policia’.

En una línia semblant, el primer secretari del PS, Pere López, ha reconegut que els hagués agradat que la resolució d’aquest afer fos ‘més ràpida’, però desestimen presentar-se com a acusació particular perquè ‘no entrarem a fer judicis de valors i respectem el treball que fan tant la Batllia com la Fiscalia’.

López també ha recalcat que l’actual situació és ‘de desgovern’ i que no només veuen una manca d’informació en el tema de les escoltes, sinó que ‘no s’explica la veritat als ciutadans d’altres afers com la situació del director de RTVA o el fet que el ministre de Presidència, Antoni Riberaygua, presentés la dimissió’. El primer secretari del partit socialdemòcrata també s’ha referit a la mort d’un nadó aquesta setmana a l’Hospital de Meritxell, i creu que ‘una situació d’aquestes característiques requereix d’explicacions a nivell, com a mínim, de la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez’.

‘Si la llei de la CASS s’aprova amb els termes actuals, en el nostre programa del 2015 proposarem derogar-la’

Pere López ha aprofitat la roda de premsa d’aquest dijous per informar que el proper dijous dia 20 faran una reunió pública a Escaldes-Engordany per tal ‘d’exposar les retallades que patirà la llei de la CASS si s’aprova la modificació’. En aquest sentit, López ha avançat que, ‘si s’aprova amb els termes actuals, en el nostre programa del 2015 proposarem derogar-la’.