La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha presentat set esmenes al projecte de llei de foment del vehicle elèctric. Un dels principals canvis proposats és limitar les exempcions fiscals previstes al text original i que aquestes no s’apliquin a la taxa d’atribució de matrícules personalitzades.

La llei enviada pel Govern al Consell General preveu que, durant els primers tres períodes impositius des de la seva entrada en vigor, els propietaris d’aquests vehicles no hauran de pagar la taxa de tinença. També estableix que durant tres anys hi hagi una exempció en la taxa d’atribució de diversos tipus de placa de matrícula personalitzada, una possibilitat que, però, el PS no comparteix.

En concret, Gili motiva l’esmena on suprimeix aquest avantatge fiscal argumentant que es tracta d’una opció “dirigida més aviat cap a un col·lectiu més adinerat” al qual l’existència o no d’aquesta mesura “no hauria de condicionar la compra d’un vehicle elèctric”. La formació prefereix que les plaques personals “aportin entrades a Govern” ja que “a més, no és un requisit indispensable per matricular els vehicles”.

Una altra de les esmenes fa referència a com s’establiran els aspectes tècnics que hauran de seguir els diferents tipus de vehicles a l’hora de superar la inspecció tècnica (ITV). Per al PS es tracta d’uns requisits que s’haurien d’establir per via reglamentària, circumstància que la llei només estipula per als elèctrics. Mitjançant la seva proposta de modificació, Gili demana que aquests requeriments s’estableixin a través d’un reglament en el cas de tots els vehicles.

Al mateix temps, també es vol introduir una disposició final mitjançant la qual s’obligaria al Govern a enllestir en un termini no superior a dos mesos les normatives relatives a la seguretat i a la inscripció d’aquests vehicles al registre. També es proposa que, ja que el projecte legislatiu modifica tres ja existents –la Llei de propietat horitzontal, el Codi de circulació i la Llei sobre la taxa de tinença de vehicles- es publiquin els textos actualitzats per facilitar la seva consulta.

Text: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada