rosa-gili

La consellera general del Grup parlamentari socialdemòcrata, Rosa Gili, ha entrat una nova demanda d’informació en la qual sol·licita al Govern que li faciliti una còpia de l’estudi diagnòstic de la situació inicial, regulat a l’article 8 del reglament de sòls contaminants, conseqüent a la fuita d’hidrocarburs del dipòsit del col·legi Sagrada Família.

El passat 9 de d’abril es va fer públic al Bopa un edicte en el que es comunicava l’adjudicació dels treballs de refibrat del dipòsit d’hidrocarburs del Col·legi Sagrada Família. En aquest sentit, quan hi ha un abocament d’hidrocarburs s’ha de fer un estudi de diagnosi de la situació inicial per tal de valorar si el terreny està o no contaminat i veure quines actuacions s’han de fer per restablir la situació. Segons les informacions consultades pels socialdemòcrates, tot apunta que “el Govern està incomplint la normativa ja que no està fent el diagnòstic de la situació però adjudica de forma urgent el refibrat del dipòsit”. És per aquest motiu que Gili ha demanat la citada documentació.

A més, cal tenir en compte que l’actuació de refibrat no és urgent ja que el dipòsit ja està buit, per tant ja no perd hidrocarbur i a més, si es vol actuar de forma correcta s’ha de comprovar que l’entorn del dipòsit no estigui contaminat. En conseqüència, aquesta comprovació de l’entorn no es podrà fer si refibren ja que un cop refibrat no es pot actuar sobre l’entorn. Davant d’aquesta situació, el Grup parlamentari socialdemòcrata manifesta “la seva preocupació davant de la possibilitat que el Govern estigui fent cas omís de la normativa de sòls contaminants amb les afectacions que això pot tenir en la conservació del medi ambient”.

(Text: Grup parlamentari socialdemòcrata)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada