gerard-alisEl conseller del Partit Socialdemòcrata Gerard Alís ha fet arribar al Govern vàries preguntes relatives a la gestió d’arxius per part de la policia. La formació vol aclarir els dubtes que ha generat l’aparició, llençats al carrer sense cap tipus de cura, de diferents documents elaborats en la tasca diària del cos.

El parlamentari del PS evidencia que es tracta “d’un fet suficientment preocupant” perquè “el Govern obri una enquesta per valorar què ha passat i prengui les mesures necessàries”. Des del PS es posa en relleu el caràcter “confidencial” de les dades que es podien veure en bona part dels papers abandonats.

Les qüestions, que l’executiu haurà de respondre de forma escrita, persegueixen saber si el cos de policia compta o no amb un sistema de gestió documental i si la producció i gestió d’aquesta documentació queda o no integrada en el sistema d’Arxius del Govern. També es demana sota quins criteris s’avalua i es decideix quins papers han de ser eliminats i quins es conserven. Finalment, i centrat específicament en els fets concrets, es reclama quines mesures es prendran per evitar que es puguin repetir.

Els consellers socialdemòcrates han tramitat una altra pregunta amb resposta escrita. En aquest cas, Rosa Gili ha demanat al Govern que es faciliti l’auditoria interna del Centre Sociosanitari el Cedre que, segons va explicar la ministra de Salut, Rosa Ferrer, s’hauria elaborat conjuntament amb França.

Text: PS, Foto. RTVA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada