El PS demana a Govern quan preveu presentar l’estudi del cost de la vida encarregat pel Consell General

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Gerard Alís ha presentat una sèrie de preguntes que el Govern haurà de respondre per escrit sobre l’estat d’elaboració en què es què es troba l’estudi del cost de la vida encomanat des del parlament el passat setembre, mitjançant una de les propostes de resolució –impulsada per la formació- en el Debat d’Orientació Política. El parlamentari ha posat en relleu la importància que tindria aquest informe de cara a adoptar polítiques socials, en àmbits com ara el salari mínim o l’accés a l’habitatge.
En l’escrit tramitat a Sindicatura, el conseller general recorda que “durant el Debat d’Orientació Política” del 14 i 15 de setembre de l’any passat, “el ple, a proposta del PS, va encomanar a Govern que ‘procedeixi a elaborar un estudi que determini de manera objectiva quin és el cost real de la vida al Principat d’Andorra i a presentar-lo posteriorment (…) en el termini de 10 mesos’ davant la cambra. Després, posa en relleu que “el 15 de juliol es compleix aquest termini, sense que, a hores d’ara, hagi transcendit en quin estat es troba aquest encàrrec”.
Per això, Alís pregunta, en primer lloc, “en quin estat d’elaboració es troba l’estudi del cost de la vida proposat pel PS i que ha de realitzar Govern”. Després vol saber si el treball “s’està duent a terme des de l’administració o bé s’ha encarregat a alguna entitat externa”. En el primer cas, demana “quins recursos humans i tècnics s’hi ha destinat” i, en el segon, “quin ha estat el procés d’adjudicació”. El parlamentari també reclama que s’expliqui “quina metodologia s’està fent servir” i “quan preveu Govern tenir enllestit l’estudi i presentar-lo al Consell General”.
Alís ha defensat que l’estudi sobre el cost de la vida que ha d’elaborar-se i presentar-se des de l’executiu “és molt important per poder desenvolupar polítiques socials”. En aquest sentit, ha destacat de forma especial “les que afecten la fixació del salari mínim o altres que puguin influir en les necessitats bàsiques com són l’habitatge o l’alimentació per permetre a la nostra població viure dignament”.

TOTES LES NOTÍCIES