El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López vol que Govern aclareixi com afectarà la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que anul·la part de la Llei qualificada de transferències als comuns a la distribució de diners prevista enguany a les corporacions parroquials. Per això, ha presentat una demanda d’informació mitjançant la qual reclama que se li faci arribar quina era la previsió inicial, com ha canviat després de la resolució de l’organisme i, si l’executiu ja té una proposta per adaptar el text, com quedaria el repartiment.

En l’escrit tramitat fa uns dies a Sindicatura, López demana en primer lloc un “recull de totes les dades que, segons la Llei (…) de transferències als comuns, han de servir aquest 2018 per a la distribució dels diners segons els criteris establerts al text, desglossades per comú i per criteri de repartiment”. Posteriorment, sol·licita “la previsió de transferències a realitzar enguany” segons els criteris del text original, previ a la sentència del Tribunal Constitucional, informació que es demana també segons criteri i parròquia.

En tercer lloc, el conseller general del PS vol que se li faciliti “la previsió de transferències a realitzar enguany des del Govern als comuns, després de la sentència del Tribunal Constitucional”. Per últim, demana que “en cas que Govern hagi adoptat una proposta per adaptar la Llei Qualificada de Transferències a la sentència (…)” se li trameti “la previsió de transferències a realitzar (…) seguint els criteris que quedin establerts amb aquesta modificació”.

El parlamentari ha explicat que l’objectiu de la demanda és “tenir totes les dades per conèixer globalment i criteri per criteri quin import aniria cap a cada comú, tant amb els articles anul·lats com sense i amb una hipotètica proposta nova de Govern”. També ha recordat que “el PS va presentar un model alternatiu que donava més rellevància a la població i que, al nostre entendre, és més just” i que ara és important tenir la informació sol·licitada de cara als nous debats que hi haurà en el futur.

López ha deixat clar la voluntat de “presentar als ciutadans” les dades, ja que “pensem que és un debat important” i que “cal explicar per què el nostre model és més just”. Al seu entendre el debat serà important “no només ara, després de la dura sentència del TC” sinó també “en la campanya electoral” dels propers comicis generals.

Text PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada