El PS d’Andorra la Vella porta al Consell de Comú els dubtes de la ciutadania sobre el Poblet de Nadal

Els consellers del grup PS+Independents d'Andorra la Vella.
Els consellers del grup PS+Independents d’Andorra la Vella. Foto: PS

El Partit Socialdemòcrata + Independents d’Andorra la Vella ha presentat dues preguntes per a què s’incloguin en l’ordre del dia del Consell de Comú que s’ha de celebrar demà. Són preguntes relacionades amb el Poblet de Nadal i els costos associats que els han fet arribar diversos ciutadans a través del canal de WhatsApp amb el número 64 91 64.

“Vist que un nombre significatiu de ciutadans ens han demanat als consellers del grup PS+Independents informació sobre l’import total de despesa de la campanya de Nadal 2020, inclòs l’enllumenat, el Poblet de Nadal i altres activitats relacionades amb el Nadal”, expliquen els consellers socialdemòcrates en el text de la pregunta entrada, “com a Consellers del Comú d’Andorra la Vella, sol·licitem la informació detallada de totes les partides relacionades amb el Nadal 2020 i poder-la tractar al punt de Precs i preguntes del proper Consell de Comú del 17 de desembre del 2020”.

La segona pregunta es relaciona més directament amb la nòria -roda de fira-. Des de PS+Independents d’Andorra la Vella es va fer una demanda d’informació el 27 d’octubre, i es va reiterar al novembre, el dia 26. Com que a dia d’avui no s’ha rebut una resposta, els consellers socialdemòcrates han optat per entrar les preguntes al Consell de Comú. En aquest punt, PS+Independents d’Andorra la Vella lamenta que després de dos mesos encara no s’hagi obtingut resposta. Concretament es demana pels motius que han dut a escollir aquest giny i els informes que justifiquin la decisió; el contracte amb l’empresa; l’informe pertinent a nivell d’idoneïtat I d’avaluació de riscos; l’assegurança; el cost total per part del Comú; i els altres pressupostos sol·licitats, vist que es tracta d’una adjudicació directa i segons la Llei de finances públiques cal haver demanat un mínim de tres pressupostos, entre d’altres qüestions.

Així, s’allarga l’ordre del dia de la sessió que s’ha de celebrar demà, que compta amb 22 punts. Un dels més destacats és el pressupost per al 2021, al qual, malgrat que la cònsol major es va comprometre en el seu dia a fer partícips els membres de la minoria i a escoltar les seves aportacions, els consellers socialdemòcrates no han pogut fer propostes. El conseller Sergi González afegeix que les poques propostes que s’han pogut fer en el treball de les comissions no s’han recollit en el projecte.

TOTES LES NOTÍCIES