La candidatura del Partit Socialdemòcrata i Independents d’Andorra la Vella farà un pla integral per a cadascun dels barris de la parròquia, que inclourà “un pla de xoc”. “Tothom es mereix rebre els mateixos serveis que d’altres zones” de la parròquia, ha defensat la candidata a cònsol major, Dolors Carmona, al barri de Bonavista, on aquest diumenge s’ha trobat amb els representants de la premsa per mostrar “un exemple clar de zona oblidada de la parròquia”, encara que n’hi ha molts d’altres. “Tots els ciutadans ho poden veure, no és una cosa que nosaltres ens inventem”, ha sentenciat la cap de llista.

“Andorra la Vella es mereix l’atenció que li cal, i tots els ciutadans el que es mereixen és que realment estiguin atesos”, ha manifestat Carmona. És en aquest sentit, i perquè “el que volem és estar prop dels ciutadans”, que es preveu la instauració del conseller de barri, una figura que “ha de ser efectiva i l’interlocutor”. Alhora, també es promouran les associacions veïnals. Així, es podran escoltar les necessitats i fer una planificació conjunta, ha explicat la candidata a cònsol major.

Carmona ha insistit que “tothom ens importa. Nosaltres el que volem realment és una Andorra per a tothom. És el nostre lema, és com ho sentim i és com ho volem fer”. És per això que els plans de barri es treballaran conjuntament, i totes les informacions que s’han rebut i de les quals la corporació actual no s’ha ocupat configuraran el nucli dels plans de xoc. En aquests plans s’inclouran actuacions a nivell d’higiene, de manteniment de voravies i de l’accessibilitat, entre d’altres, que “nosaltres creiem prioritari”.

En aquest punt, la cap de llista de PS i Independents de la capital ha explicat que “hi ha serveis que depenen del Comú, i és la nostra competència i la nostra responsabilitat, i en aquests assumim el compromís de posar-hi mà i de millorar el seu estat”. Però també hi ha aspectes que depenen dels privats. Aquí, Carmona ha defensat la necessitat d’establir línies de col·laboració publico-privades “per incentivar i promoure que les façanes i altres espais privats es puguin condicionar”, i així puguin donar una altra imatge al barri i a la parròquia.

 

Units pel Canvi considera que Naturlandia ha de ser un projecte nacional i demana la “solidaritat del Govern”
La candidatura d’Units pel Canvi defensa que Naturlandia ha de ser un projecte nacional, el que “vol dir que hi ha d’haver també la solidaritat del Govern del país”, ha manifestat el candidat a cònsol major, Joan Travesset. Més enllà, Units pel Canvi té un projecte per al parc, que “necessita un nou impuls”.

El primer de tot serà “un canvi de direcció”. Travesset ha defensat que aquesta hauria de ser com la de les estacions d’esquí alpí, Caldea o d’altres, “fixa al país”. Un segon pas estaria relacionat amb la gastronomia, de la que cal tenir més cura, ha exposat el candidat a cònsol major. I finalment, s’hauria de “fer una diagnosi de totes les instal·lacions”, i de manera especial del parc d’animals. En aquest punt, Travesset ha volgut aclarir que “son contraris a que els animals estiguin en captivitat”.

Finalment, Travesset també ha exposat que es vol, “de forma innovadora, treballar la coordinació, realització i recerca de l’efecte que pot tenir la massa forestal del nostre bosc de la Rabassa vis a vis de la salut i el benestar de les persones”.

 

PS i Independents d’Escaldes-Engordany proposa ampliar l’oferta d’activitats i espais per als joves de la parròquia
La candidatura de Partit Socialdemòcrata i Independents d’Escaldes-Engordany vol “combatre” el fet que la joventut “sovint ara està davant dels mòbils, consoles de joc,…” ampliant l’oferta d’activitats i espais destinats als joves per fer que “surtin de casa, que socialitzin més”, ha explicat la candidata a cònsol major, Rosa Gili. La voluntat és que hi hagi activitats diverses “per a tots, que els puguin motivar”.

A més, també es proposa ampliar els horaris d’obertura “d’espais on puguin estar, com el punt jove”, ja que avui en dia el lloc de trobada d’aquests joves sovint són centres comercials, i “potser no és el millor lloc”, ha valorat Gili. En aquest sentit, PS i Independents d’Escaldes-Engordany farà un inventari dels espais i instal·lacions comunals, com podrien ser el centre de Fiter i Rossell, l’Escorxador o el Prat del Roure, “per veure quina és la utilització que se n’està fent actualment i quina és la possibilitat de rendibilitzar més aquests locals”.

Una altra aposta del projecte que lidera Gili és la instauració dels educadors de carrer. “Entenem que és molt important per dinamitzar aquests joves que podrien estar una mica més apàtics”, ha comentat la candidata a cònsol major socialdemòcrata, que ha afegit que la figura de l’educador de carrer “és una manera d’anticipar, a vegades, algun problema social”, i ha defensat que “poder detectar problemes de manera ràpida, el més precoç possible, sempre és una bona manera d’actuar”.

Finalment, Gili també s’ha compromès a fer reunions periòdiques amb ells “perquè ens diguin què és el que troben a faltar i el que els agradaria que es muntés”. Es tracta, una vegada més “d’estar a l’escolta de les persones, en aquest cas dels joves, i proposar ple de coses perquè tinguin ganes de sortir de casa i fer coses i que tinguem uns escaldencs ben dinàmics”, ha conclòs la cap de llista.

 

Movem Ordino treballarà per refermar les tradicions culturals de la parròquia perquè esdevinguin reclam turístic
La candidatura de Movem Ordino vol potenciar les sinergies entre les diferents associacions i entitats culturals i així refermar les tradicions culturals de la parròquia, doncs aquestes poden ser un bon “reclam cultural i turístic”, ha defensat la candidata a cònsol major, Sandra Tudó. En aquest punt, ha afegit que també es treballarà per “recuperar-ne algunes de perdudes”, com poden ser el Ball de l’Olla o la Passió.

Però a nivell cultural, el projecte de Movem Ordino és més ambiciós. “El nostre ADN és el referent cultural de la parròquia”, ha reiterat Tudó. Així, ha assegurat que “es treballarà colze a colze” amb el Govern per recuperar un dels referents culturals més emblemàtics d’Ordino, com és Casa Rossell. En “aquest patrimoni magnífic”, com l’ha valorat la cap de llista de Movem Ordino, s’hi podria fer el Museu Nacional, ha posat com a exemple Tudó.

D’altra banda, la candidatura planteja fer fires, mercats i activitats diverses durant els caps de setmana i per a totes les edats com a elements dinamitzadors. Així mateix, aposta per “condicionar” l’Andorra Congress Centre d’Ordino perquè pugui acollir esdeveniments i espectacles “de més envergadura” i no només de petit format.

 

PS i Independents d’Encamp declararà parc natural la zona dels Pessons
La candidatura de Partit Socialdemòcrata i Independents d’Encamp s’ha compromès a “treballar intensament per crear el parc natural dels Pessons”. Així s’ha manifestat el candidat número 7, Oliver Valero, qui ha defensat que “entenem que aquella és una zona molt rica a nivell de natura i que s’ha de protegir”. En aquest sentit, ha apuntat que “s’hi haurà de restringir l’accés rodat”, i haurà de tenir “altres mesures de protecció”, ha declarat Valero.

Sense deixar la temàtica mediambiental, des de PS i Independents d’Encamp han volgut deixar clar, aquest diumenge al Refugi d’Envalira, que estan “compromesos amb la defensa i promoció de la Vall del Madriu”. Així, s’han compromès, una vegada estiguin al capdavant del Comú encampadà a “impulsar tot el turisme de medi ambient tenint en compte aquestes dues riqueses naturals que tenim al a parròquia”, ha assegurat el candidat que ocupa la setena posició de la llista.

Text i foto PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada