psEl Consell General ha aprovat en la sessió d’aquest dijous la llei de transports per carretera. Ho ha fet amb el suport de tots els grups parlamentaris, tot i que el PS ha criticat un dels punts que inclou el redactat. Es tracta del que fa referència a la regulació del lloguer de cotxes amb conductor. La consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili, ha alertat de la competència que pot suposar per al món del taxi, i ha lamentat que no s’hagi creat una figura del “taxi de luxe”, que a parer seu podria fer les mateixes funcions. Tant des del grup parlamentari demòcrata com des del Govern han destacat que es tracta d’un servei “exclusiu” que, en cap cas, suposarà una competència per al món del taxi, sinó “un complement”.

Tot i votar-hi a favor, el PS ha criticat un dels punts inclosos a la llei de transports per carretera. La consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili, ha alertat dels “estralls” que pot comportar en el món del taxi la regulació de la figura dels cotxes de lloguer amb conductor. Gili ha assegurat que pot comportar una important competència al sector, i ha lamentat que no s’hagi optat per la creació del “taxi de luxe”, una figura que podria fer les mateixes funcions.

La consellera general demòcrata, Sílvia Calvó, mentrestant, ha defensat la idoneïtat de crear i regular aquesta figura, ja que ha assegurat que va dirigida a un públic “exclusiu” amb un alt poder adquisitiu. D’aquesta manera, ha assegurat que permetrà oferir un servei complementari destinat a aquest tipus de públic.

Per la seva banda, el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha volgut “tranquil·litzar el sector del taxi”, tot deixant clar que en cap cas els suposarà cap nova competència, sinó que serà “un complement”.

A nivell més general, el ministre ha destacat que aquesta era una llei “molt esperada” pel sector i ha afegit que el text ordena i adequa la normativa del transport per carretera, tant de persones com de mercaderies.

Un dels aspectes del qual s’han congratulat tant el grup demòcrata com socialdemòcrata ha estat el fet que s’ha regulat el transport privat complementari que poden oferir empreses i establiments. Un fet, asseguren, que impedirà la competència deslleial al sector del taxi.

El grup mixt, per la seva banda, també ha donat suport al text, i la consellera Sílvia Bonet s’ha congratulat del fet que s’ha acceptat una esmena del seu grup en favor de la “no discriminació i de l’assistència de les persones amb discapacitat” en l’àmbit del transport.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada