El primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, ha valorat aquest dimarts el volum d’inversió estrangera que s’ha aconseguit durant el primer any d’aplicació de la Llei, lamentant que representi un percentatge molt petit en comparació amb la xifra global del PIB. López ha reconegut que sí que hi ha un cert moviment i s’han fet força regulacions d’inversions que ja eren presents al Principat, ‘però en cap cas s’ha assolit allò que se’ns havia promès com a solució a la crisi’.

El primer secretari del PS, Pere López, ha dit que el volum total d’inversió estrangera que s’ha aconseguit ‘no és el que des del Govern se’ns havia promès’, i que es tracta d’una quantitat molt petita si es compara amb el PIB. En aquest sentit, el PS creu que el Govern hauria de reconèixer que va ser excessivament optimista, i més tenint en compte que fins i tot va anunciar alguns noms d’empreses multinacionals que ‘no hem vist que s’hagin concretat’.

Pere López també ha indicat que sense la signatura de convenis de doble imposició les grans inversions estrangeres no són possibles, ‘i en canvi el Govern encara dóna tombs a la llei de l’IRPF, que és la primera mesura que havia d’aplicar si es volia posar l’obertura econòmica en marxa’. En aquest sentit, ha recordat que DA no portava aquest punt al programa electoral, i que això li provocarà ‘una certa contestació social’ perquè tampoc ha fet cap esforç per explicar perquè ha incomplert el programa.

D’altra banda, López ha valorat aquest dimarts l’informe econòmic de la Cambra de Comerç i la rèplica del cap de Govern, Toni Martí. El representant del PS considera que amb les paraules de Martí ‘sembla que per fi el Govern vol impulsar les mesures de reactivació econòmica que vam proposar fa 2 anys i mig’. En aquest sentit, López ha celebrat que ‘per fi el Govern torna a parlar d’alguns projectes com la qüestió energètica, la rehabilitació d’habitatges o la renovació del parc d’automòbils’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada