El PS critica que el Comú d’Encamp retalli els serveis i apugi els preus de les activitats

El conseller socialdemòcrata del Comú d’Encamp, Joan Sans, ha criticat, aquest dilluns, les actuacions de la majoria encampadana en relació als serveis públics de la parròquia. Ha lamentat la manca de transparència i les decisions que s’estan prenent, com el tancament del Xiulet, la supressió d’un torn de colònies, l’encariment per al setembre de les activitats d’acompanyament de joves i infants de la parròquia i la supressió de les subvencions a les llars d’infants.

La roda de premsa setmanal del Partit Socialdemòcrata s’ha centrat, aquest dilluns, en la situació del Comú d’Encamp. El conseller Joan Sans ha comparegut per explicar les decisions que està prenent la corporació en relació a diversos serveis públics, i que tal com ha lamentat, no es faran oficials fins la propera sessió de Consell de Comú, el 4 de juliol.

A més del tancament del Xiulet i la retirada de les subvencions a les llars d’infants privades de la parròquia, la corporació també ha pres la decisió d’eliminar el primer torn de les colònies d’estiu i d’incrementar el preu per a les activitats d’acompanyament de joves i infants de cara al setembre, cosa que Sans considera que no és apropiada.

Pel que fa al torn de colònies, el conseller ha indicat que s’ha decidit anul·lar-ho amb un afany de reduir la despesa, però que ni tan sols s’ha fet un informe amb el que això representa. Ha opinat que segurament no és una despesa gaire important, i que això implica que els infants que s’hi haguessin apuntat no tinguin una altra alternativa.

A més, s’ha acordat apujar el preu de les activitats d’acompanyament de joves i infants, és a dir, de les hores on es queden els infants i se’ls ajuda també pedagògicament des que surten de l’escola fins que els pares els poden anar a recollir. Aquesta activitat tindrà a partir d’ara una matrícula de 40 euros que no existia i la quota s’apujarà un 12%, i Sans ha considerat que aquesta és una decisió poc apropiada per al moment. Ha indicat que no es tracta d’una activitat voluntària sinó que cobreix aquest espai en que els pares no es poden fer càrrec dels fills, i per tant pot suposar una despesa important per a les famílies.

Per tot això, Sans ha lamentat que s’estiguin prenent decisions que poden suposar problemes per a les llars de la parròquia i que poden provocar que moltes famílies es plantegin portar els seus fills a altres parròquies.

A més, però, ha criticat que tot això s’estigui decidint sense informar correctament a la població i als altres membres del Comú. Ha afegit que la informació oficial es donarà al Consell de Comú, però que hi ha un decalatge de dos mesos respecte a la sessió anterior, i que això dificulta que la informació arribi a temps a la ciutadania.