El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha criticat “l’alarmisme” que, al seu entendre, s’ha generat entorn del projecte de llei reguladora del Fons Andorrà de Garantia de Dipòsits i del Sistema andorrà de garantia d’inversions, especialment pel que fa a la decisió de Govern de reduir a només 20.000 euros el capital que s’assegura, en cas de fallida, als clients que tinguin accions o títols similars (actius considerats fora de balanç) a les entitats financeres andorranes. El parlamentari ha lamentat que algun partit ha creat “confusió” en no diferenciar entre aquests productes i els dipòsits i comptes corrents, que sí que mantenen el llindar dels 100.000 euros de cobertura actuals, situació a la qual ha contribuït, en la seva opinió, l’executiu, ja que no ha sortit a donar explicacions públiques. Des del PS, a més, es defensa que, per aquesta tipologia d’inversions, cal mantenir l’actual normativa, que data d’una llei impulsada pel gabinet socialdemòcrata l’any 2010 i, per això, s’han presentat tres esmenes al text, ara a tràmit al Consell General.

El projecte legislatiu original estableix un límit únicament de 20.000 euros pel que fa a l’import garantit als inversors que tinguin actius considerats fora de balanç a les entitats del país. Això suposa un canvi en relació a la normativa actual, que el fixa en 100.000 euros, igual que amb els dipòsits i comptes corrents. Les esmenes presentades pretenen mantenir la situació existent des de la llei del 2010.

El parlamentari socialdemòcrata Pere López ha recordat que cal diferenciar entre el que són dipòsits i comptes corrents, pels quals la llei preveu una protecció de fins a 100.000 euros, del que es consideren actius fora de balanç, com ara accions o títols similars. Per això, s’ha mostrat crític amb “la confusió i l’alarmisme” que ha generat “algun partit en relació a aquesta qüestió, confonent el que suposa la garantia sobre els comptes bancaris de la que hi ha sobre els actius fora de balanç”. Al seu entendre, també hi ha ajudat la manca d’explicacions des del Govern.

El conseller general socialdemòcrata ha defensat que “cal recuperar els llindars de la llei del 2010, que es va fer amb el PS governant” i ha apuntat que “no hem acabat d’entendre per què es retrocedeix en aquesta qüestió ni per què no s’ha sortit a explicar aquest posicionament i a diferenciar clarament el que són els comptes bancaris, que és el que realment és significatiu i té un impacte, de les partides fora de balanç”.

Text i foto PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada