El PS critica la manca de criteris objectius en el procés de selecció de Naturlàndia

El procés de selecció per a la contractació de tres cuidadors del parc d’animals de Naturlàndia conté una manca de criteris objectius estàndards a partir dels quals poder valorar tots els candidats. Aquesta és la principal crítica del consellers socialdemòcrata, Rossend Areny, després de reunir-se amb l’empresa encarregada d’aquest procés que creu que s’hauria pogut fer ‘més seriosament’ i amb proves de coneixement i aptituds comunes per a tots els candidats.

Els socialdemòcrates entenen que la contractació de cuidadors d’animals és particular i, per tant, és complicat que reuneixin una sèrie de requisits sobretot formatius. Amb tot, han criticat que no s’hagi fet cap prova de coneixement estàndard que permeti avaluar les capacitats i aptituds dels candidats de forma objectiva.

Segons el conseller Rossend Areny, només els vuit candidats finals van passar un test psicotècnic mentre que per la resta es va prioritzar la seva experiència i la motivació cap a la feina, criteris ‘difícilment avaluables’ si no hi ha proves d’aptituds i coneixements estàndards, ha considerat.

Tampoc veuen amb bons ulls que la tasca s’hagi encarregat a una empresa de fora perquè en els moments actuals cal ‘donar vida a les empreses que tenim a casa, en comptes d’anar a buscar a fora’, ha dit Areny.

Un altre element que destaquen des del PS és que el sou dels treballadors és un 30% superior al de personal que desenvolupa feines similars en parcs francesos.

Ja des del punt de vista polític, els consellers socialdemòcrates s’han queixat de no tenir accés al plec de bases fins a la reunió amb l’empresa encarregada de la contractació i han assumit que no tindran accés als currículums dels candidats per una qüestió de protecció de dades. Tot i així, han reiterat que formen part del Comú i són autoritats al mateix nivell que la majoria i per això critiquen que no els deixin consultar la informació.

Davant d’aquests fets, Areny ha lamentat que no es disposi d’un reglament que acoti tots els procediments de les societats públiques i, especialment, les contractacions de personal. Per això ha instat a ‘posar fil a l’agulla i intentar dotar-nos d’aquest marc legal’ perquè totes les societats estiguin guiades pel mateix patró d’actuació.

Deixant de banda la subjectivitat del procés de selecció, Areny ha confiat que les persones contractades estan capacitades i són aptes per a la feina perquè l’empresa ha assegurat que són els tres millors candidats i per la seguretat dels usuaris.

1 comentari

  1. sant julià,aguanta tot,aixi và…

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES