Text i foto: PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol analitzar la “inadequada” forma de procedir de Govern en el concurs per al proveïment de places de mestres que ha acabat sent anul·lat pel Tribunal Superior arrel del recurs presentat per un dels aspirants que no va ser declarat ‘no apte’. Per això, el conseller general de la formació Pere López ha presentat una extensa demanda d’informació mitjançant la qual vol poder accedir a la màxima documentació possible sobre la convocatòria per poder analitzar què ha passat i què s’ha fet malament. El parlamentari ha alertat del “neguit” que els fets han generat entre la comunitat educativa i ha lamentat les conseqüències que pot tenir la “incorrecta” manera de fer del ministeri.

Amb l’escrit tramitat aquest dilluns a Sindicatura, López vol que, des de Govern, se li trameti tota la documentació existent sobre “la convocatòria de places vacants per al personal del Cos Especial d’Ensenyament del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, efectuada l’any 2016, el resultat de la qual ha estat ara anul·lat per sentència del Tribunal Superior”. Així, el parlamentari sol·licita en primer lloc “l’edicte de convocatòria, amb tota la informació sobre els requisits demanats als candidats i relació de les diferents fases del procés de selecció”.

El conseller general també vol que se li facilita informació sobre els membres del comitè de selecció així com el currículum vítae de cadascú d’ells. Al mateix temps, vol tenir “la relació dels assessoraments contractats per realitzar la convocatòria”, el seu cost i el “llistat de tasques realitzades”. Interessa especialment si “van participar en l’elaboració i/o la correcció de les proves realitzades als candidats”. Un altre punt de la demanda, justament, fa referència a la petició de tenir accés a aquests exàmens.

La petició també inclou “els resultats obtinguts per totes les persones presentades a la convocatòria en les diferents fases del procediment”. A la vegada, es vol accedir a les “resolucions del comitè tècnic i del Govern declarant la idoneïtat o no de cadascuna de les persones presentades”.

Ja vinculat al recurs presentat per un dels aspirants descartats i el procés judicial que ha acabat comportant l’anul·lació de la convocatòria, el conseller general demana la “còpia de la resolució de Govern denegant el recurs de reposició”, així com “tot l’expedient judicial” i les resolucions judicials tant de Batllia com del Superior.

López ha explicat que la demanda d’informació “la fem davant el neguit que ha provocat al món de l’ensenyament” l’anul·lació del concurs i ha advertit que la situació “pot comportar conseqüències greus”, ja que “la sentència assenyala importants defectes de forma” en la convocatòria i el procediment. “Al nostre entendre és una llàstima que un compromís en bona part incomplert per Govern com és el d’anar consolidant places fixes es trobi amb entrebancs tan significatius per la forma de procedir tan inadequada i incorrecta”, ha denunciat.

El parlamentari socialdemòcrata ha avançat que “donada la transcendència que pot tenir i a partir del que s’indica en la sentència, analitzarem la documentació de forma molt acurada”. Així, ha advertit que “molt probablement tindrà un trasllat via pregunta o alguna acció política vista la magnitud de l’aparent errada per part del ministeri i la manera tan inadequada de procedir en aquesta convocatòria de places”.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada