El PS considera “injustificable” la permanència de Jordi Cinca al Govern

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera “injustificable” la permanència del ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, a l’executiu després de les darreres informacions aparegudes a mitjans espanyols i del país en relació a les activitats empresarials dutes a terme en el passat, inclosa la presentació d’una querella en contra seva davant la justícia espanyola. Així de contundent s’ha mostrat el conseller general de la formació Pere López, que ha deixat clar que es manté “amb més sentit que mai” la petició de dimissió o, en el seu defecte, de cessament per part de Toni Martí si es té en compte els greus perjudicis que aquesta situació i aquestes notícies estan provocant a Andorra.

El parlamentari socialdemòcrata ha recordat “les darreres informacions que han aparegut i que no deixen d’aparèixer”, tant pel que fa a “la investigació que la Unió Europea vol fer dels integrants dels papers de Panamà” com les “aparegudes en relació a les activitats vinculades la compra i venda d’or i de diamants”. Es tracta, ha apuntat López, “d’un cúmul de fets i d’explicacions no donades” que inquieten, i molt, el PS. “Aquest conjunt ens provoca que cada vegada ens resulti més injustificada i inexplicable la permanència del ministre Cinca al Govern d’Andorra”, ha afirmat.

Per tot això, des del PS s’ha tornat a insistir en la necessitat que el ministre de Finances abandoni el gabinet. “Ho hem demanat en roda de premsa a la seu del partit i també al parlament i la demanda sempre ha estat pendent”, ha remarcat el conseller general, tot posant en relleu que “els fets ens semblen cada cop més rellevants i preocupants”. Per tant, “no té cap mena d’explicació la seva continuïtat al Govern”.

López ha avisat del dany que la situació està generant a la imatge d’Andorra. “El perjudici que s’ha causat, el que es continua causant i el que, en cas de persistir ell en  seguir al càrrec o el cap de Govern en mantenir-ho, es causarà acabarà sent molt dolent pel país”, ha argumentat, tot afirmant que no es tracta pas “d’un atac personal” sinó “d’una simple i plana anàlisi de la situació, del que hi ha hagut, del que s’està publicant i del fet que, des del Govern, no ens han donat explicacions que puguin revertir la preocupació per les informacions aparegudes”. Per a López, “si ja en un primer moment la nostra demanda de dimissió era més que justificada, ara és una obligació”.

El parlamentari del PS ha afirmat que la permanència de Cinca al Govern “és un error”, que “no té cap justificació ni explicació prop la ciutadania”. A més, ha manifestat, “resulta perjudicial pel país”, un dany que, ha lamentat, “no té cap límit en el calendari sinó que es mantindrà en el temps a seguir”.

Text: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.