El PS considera inconstitucional la modificació que proposen els Comuns a la Llei de patrimoni

ps

Un informe encarregat pel PS ha detectat fins a onze articles inconstitucionals a la proposició de llei presentada pels comuns per modificar la Llei del patrimoni cultural. Així ho ha explicat Rosa Gili, secretària d’organització, que diu que tots aquests articles van en la mateixa línia: buidar de competències en aquest àmbit el Govern.

El PS demanarà a l’executiu que emeti un criteri negatiu a la proposició de llei presentada pels comuns per modificar la Llei del patrimoni cultural. Considera que produirà més inseguretat jurídica. L’avala un informe per un especialista que ha detectat supòsits d’inconstitucionalitat nombrosos.

“És important escoltar el ministre de Cultura, perquè és qui entén de la matèria. El nostre informe va en el mateix sentit i ens preocupa molt que hi hagi veus divergents sobre aquest tema”, ha manifestat la secretària d’Organització del PS, Rosa Gili.

Rosa Ferrer, per la seva banda, considera que la proposició de llei presentada pels comuns només vol agilitar una situació, la dels entorns de protecció dels bens d’interès cultural, que s’ha complicat.

“Sembla ser que el professor Aparicio va aparéixer en escena un cop els comuns ja teníem aprovada la proposta i la teníem en fase d’entrada a tràmit parlamentari”. Podria haver-hi indicis d’inconstitucionalitat per qüestions de redactat, que amb DA es van acordar resoldre via esmena, ha dit la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer.

En els propers dies el Govern ha d’emetre el dictamen sobre aquesta proposició de llei presentada pels comuns. El PS ja ha reclamat que sigui negatiu.