El Partit Socialdemòcrata ha posat en marxa el procés de primàries obertes del qual n’ha de sortir el candidat a cap de Govern dels socialdemòcrates en les properes eleccions generals. Una vegada finalitzat el treball de redacció del reglament de primàries obertes per part de comissió d’Afers Jurídics del partit, el Comitè Executiu ha convocat un Comitè Directiu extraordinari previst per al dimarts 10 de juny en el què es proposarà l’aprovació del citat reglament així com el calendari de primàries obertes i la composició de la comissió electoral de primàries obertes.

D’aquest manera el Comitè Executiu del PS compleix el mandat del darrer congrés de la formació en el que es va acordar l’elecció del futur candidat del partit als comicis generals mitjançant un procés “pioner, participatiu, transparent i obert a la ciutadania”.

Una vegada s’hagi aprovat el reglament, el calendari i la comissió electoral per part del Comitè Directiu, el mateix 10 de juny s’iniciarà el període d’inscripció de candidatures que es finalitzarà el 16 de juny. Mentrestant, els candidats disposaran del 16 de juny fins al 23 de juny per a presentar els avals de la seva candidatura. Posteriorment, i després de la revisió dels avals de les candidatures per part de la comissió de primàries (24 de juny), se celebrarà un nou Comitè Directiu extraordinari el 25 de juny.

En el Comitè Directiu extraordinari del 25 de juny s’aprovaran les candidatures presentades. En el cas que només es presenti una candidatura, se sotmetrà a l’aprovació del Comitè Directiu i es proclamarà el candidat. En el cas que es presenti més d’una candidatura, se sotmetran a votació les mateixes per part del Comitè Directiu i s’iniciarà la campanya electoral.

El període de campanya electoral es durà a terme de l’1 al 26 de setembre. Amb anterioritat, del 26 de juny al 15 juliol es procedirà a la inscripció dels no militants del partit al cens electoral, validació i tancament del mateix.

Finalment, les eleccions se celebraran el dissabte 27 setembre en primera volta i, si escau, se celebrarà una nova elecció en segona volta el dissabte 4 d’octubre.

Text: PS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada