El  Partit Socialdemòcrata (PS) celebrarà a la tardor un nou congrés ordinari. En concret, la data escollida per l’acte és el 21 d’octubre, tal com s’ha acordat en la reunió del comitè directiu celebrada aquest dilluns al vespre, trobada que també ha servit per analitzar diferents qüestions de l’actualitat política andorrana. Es preveu que l’esdeveniment se centri en la renovació dels òrgans directius de la formació i, per tant, en escollir les persones que hauran de preparar les dues cites electorals previstes per l’any 2019, les generals i les comunals.

El comitè directiu tenia entre els seus punts de l’ordre del dia l’elecció de la data de celebració del 15è congrés ordinari del PS, que tindrà lloc el 21 d’octubre. L’acte estarà centrat principalment en la renovació dels càrrecs de direcció, tenint en compte que el mandat dels actuals s’esgota aquest 2017. Així, caldrà escollir un nou comitè executiu que substitueix l’ara encapçalat per Vicenç Alay com a president, David Rios com a primer secretari i Susanna Vela com a secretària d’organització. També s’elegiran els membres del nou comitè directiu.

Des del partit s’ha volgut convocar amb prou antelació el congrés per poder preparar-lo adequadament. I és que es té molt present que la direcció de la formació que sigui escollida per la militància tindrà el repte d’afrontar les dues cites electorals decisives que han de tenir lloc, tret de sorpresa, l’any 2019: primer les eleccions generals i, posteriorment, les comunals. Per tant, d’aquesta forma es dóna prou temps per les persones interessades a postular-se per configurar de forma correcta tant la seva candidatura com el programa que preveuen defensar.

La reunió del comitè directiu del PS també va servir per analitzar diferents qüestions d’actualitat, com ara els resultats de l’enquesta feta pública fa uns dies pel Centre de Recerca i Estudis Sociològics (CRES) que, cal recordar, situava Pere López com el polític amb millor valoració per part de la ciutadania; o la polèmica generada per la declaració de la plataforma esquiable de Soldeu com a projecte d’interès general, que serà un dels eixos de la sessió de control a Govern que ha de tenir lloc dijous al Consell General després de les preguntes formulades des de la bancada socialdemòcrata.

PS