sansEl Partit Socialdemòcrata celebra la possibilitat que tindran els electors del Pas de la Casa de votar al poble en els properes eleccions comunals gràcies a l’establiment d’una urna separada. Es tracta d’una mesura que facilitarà la participació dels ciutadans que resideixen a aquesta població i, per tant, entenem que ajuda a millorar la democràcia.

Cal recordar que el desplaçament des del Pas fins arribar al comú d’Encamp, únic lloc on fins ara hi havia urnes, representa un trajecte de més de 26 quilòmetres. A més, en el cas de les eleccions comunals, que cauen en desembre, hi ha una possibilitat important que s’hagi de realitzar en condicions climatològiques no especialment còmodes. La possibilitat de votar sense haver de baixar a Encamp suposa, doncs, un important avenç que, de ben segur, facilitarà la participació en els comicis.

El conseller del PS al comú d’Encamp, Joan Sans, ha valorat “molt positivament” la mesura, tot recordant que, des de la formació, fa temps que s’insistia en la necessitat que els veïns del Pas no haguessin de desplaçar-se per votar. “Hi ha gent que pot tenir dificultats per baixar, sobretot a l’hivern. Això ha d’afavorir la participació”, ha explicat.

Sans ha recordat que la formació ja duia aquesta proposta en el programa electoral de les comunals del 2011. “Fa mesos que teníem la resposta de la Junta Electoral que deia que era possible i des del PS ja ens vam oferir a ajudar als membres de la majoria per fer-la possible”, ha remarcat. El conseller lamenta que la mesura “arribi una mica tard”, tot posant en relleu que amb una major celeritat potser s’hauria pogut aplicar ja a les passades generals. Malgrat això, destaca que “la part positiva és que donem resposta a una petició dels veïns; més val tard que mai”.

(Text: PS)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada