El PS celebra haver motivat la rectificació del Govern per fer públic el registre d’inversions estrangeres

El Partit Socialdemòcrata ha celebrat aquest dijous la modificació del Reglament d’aplicació de la Llei d’inversió estrangera i que fa que l’accés al Registre sigui públic. El conseller general socialdemòcrata, Gerard Bàrcia, i el president del partit, Victor Naudi, han felicitat el Govern per la seva ‘ràpida rectificació’ després de l’avís dels socialdemòcrates respecte a una possible invasió de competències legislatives en restringir l’accés a Registre. Consideren però que la decisió inicial difícilment pot ser un error sinó el fruit de la voluntat del Govern de seguir un procés opac i poc transparent.

El conseller general socialdemòcrata, Gerard Barcia, i el president del PS, Víctor Naudi, han felicitat el Govern per la seva ‘ràpida rectificació’ en referència a la modificació de l’article 35 del Reglament d’aplicació de la Llei d’inversió estrangera. Després que el PS fes notar una possible invasió de competències legislatives de l’Executiu, el Govern ha accedit, com demanaven els socialdemòcrates, a fer d’accés públic el Registre d’inversions.

Amb tot, però, els socialdemòcrates han lamentat aquest dijous en una roda de premsa que ‘el Govern de DA no sap realment on va i no hi ha timó al cap de l’Estat’. Han criticat que els errors comesos durant els darrers mesos surten del mateix ministeri, el que suposa ‘un motiu de preocupació’ pel PS, han afirmat.

Els socialdemòcrates han reconegut que s’han assabentat de la rectificació per la premsa i, de moment, no hi ha hagut comunicació oficial amb el Govern. Per tant, reiterant que el contingut de la Llei la fa ‘força arbitrària’, han afirmat que esperaran a veure la modificació publicada per conèixer exactament com queda el text i valorar-lo.

Darrera d’aquesta rectificació veuen ‘molt difícil’ que hi hagi un error, ja que el text ha de passar per moltes mans abans de ser aprovada. El que detecten és ‘un reflex de tot el procediment que s’ha seguit amb la Llei’, ha dit Barcia. ‘Una voluntat que a partir de la denúncia del PS han hagut de rectificar per no aixecar més polèmica’, ha afegit.

El que s’amaga en realitat, segons ha apuntat el conseller socialdemòcrata, és la intenció de fer ‘una obertura econòmica a l’andorrana sota la batuta i les formes de DA, amb opacitat i poca transparència’.

Preocupats per la visita del cap de Govern a França

Els socialdemòcrates s’han mostrat ‘preocupats’ i ‘sobtats’ per la notícia del desplaçament del cap de Govern, Toni Martí, a França i que, segons publica el Diari d’Andorra, hauria servit per tractar alguns problemes que suposadament hi hauria per a la signatura del CDI.

Víctor Naudi ha considerat que la situació és ‘inquietant’ i que pot respondre a la forma d’actuar del Govern ‘sense projecte i de forma precipitada’.

Per la seva part, Gerard Barcia, ha criticat la ‘precipitació’ del Govern per rubricar el conveni amb França just abans d’unes eleccions i ha afirmat que les conseqüències que sigui ‘un mal conveni’ és que ‘pot servir de patró per a tots els altres’.

Segons els socialdemòcrates, el fet que hi puguin haver noves negociacions en relació al CDI dóna una sensació de ‘poca seriositat’ i ‘poca credibilitat’.

Tot i així, fonts de l’Executiu, han informat que la trobada entre Martí i la representant del copríncep francès, Sylvie Hubac ha servit per posar-se al dia de l’activitat governamental, la situació econòmica d’Andorra, les reformes iniciades al Principat i el conveni de doble imposició, pendent de signar entre els dos estats, entre altres temes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.