El PS celebra haver engrescat persones que s’havien apartat de la política

Els candidats als càrrecs orgànics del comitè executiu del Partit Socialdemòcrata, Vicenç Alay, Pere López i Rosa Gili han presentat la seva candidatura en el congrés extraordinari celebrat aquest dissabte. Els tres candidats han parlat de la falta de motivació que ha afectat a molts militants els darrers mesos, i de com això els va portar a voler engegar un nou projecte, i en el cas de Vicenç Alay a decidir-se a encapçalar-lo. Pere López ha celebrat que el congrés hagi tingut una elevada participació, al voltant de la setantena de persones, però sobretot el fet d’haver aconseguit engrescar persones que s’havien apartat de la política.

El projecte de Fem PS basat en la transparència, les noves maneres de fer, horitzontalitat i l’autocrítica, és el que acompanya la candidatura de Vicenç Alay, Pere López i Rosa Gili al comitè executiu del partit. López, però, ha anunciat que un cop passat el congrés, Fem PS desapareixerà perquè ‘hem de ser tots els que fem que el PS tiri endavant i els que treballem pel salt qualitatiu del partit’.

Vicenç Alay, com a candidat a president del partit, ha estat el primer a presentar la candidatura, i ha explicat que tot i no haver apostat des del principi per encapçalar el projecte, la motivació dels companys de Fem PS l’ha portat a implicar-s’hi. A més, ha argumentat que al 2011 ‘vam ser incapaços de fer l’autocrítica que calia’, i que això va motivar que alguns companys marxessin del partit. Avui, però, Alay ha confiat que amb la nova manera de fer dels que encapçalaran el partit, es pugui aconseguir el retorn d’antics companys.

En aquesta mateixa línia, el candidat a primer secretari del partit, Pere López, ha dit que ‘no és agosarat pensar que puguin tornar’ i de fet ha celebrat comptar amb persones que últimament s’havien apartat de la política per desmotivació.

Aquesta mateixa desmotivació és a la que ha apel·lat Rosa Gili a l’hora d’explicar com van iniciar el projecte de Fem PS, després de constatar que ‘erem molts els que havíem perdut l’entusiasme’. I ha indicat que per això van veure que era el moment de fer alguna cosa pel partit, per no deixar-lo morir.

Pere López, durant la seva exposició també ha recordat que la manca de debat en aquests dos anys ha estat negativa per al partit. Ha dit que el congrés del 2011 es va tancar en fals, i ha lamentat que finalment s’hagi produït el debat amb ‘els jaumistes’ a través dels mitjans de comunicació enlloc de fer-ho en el debat d’aquest dissabte.

Després de la presentació de la candidatura per part dels membres de Fem PS, els militants han exposat les diferents ponències presentades al congrés, i que es debatran al llarg de la tarda.