riosEl president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, David Rios, ha presentat aquest matí quatre reserves d’esmena a la proposició de llei de morositat perquè considera que el text legal acordat en Comissió “ens portarà cap a una llei descafeïnada, que beneficia a uns pocs i que no aconseguirà els objectius establerts”

Una vegada la Comissió Legislativa d’Economia ha conclòs el treball d’anàlisi de les esmenes, Rios lamenta que només una de les 10 esmenes presentades pels socialdemòcrates han estat acceptades pel grup de la majoria i pel Grup Mixt. En aquest sentit, els socialdemòcrates consideren que els canvis plantejats a la proposició de llei incorporaven moltes millores i beneficis “que no s’han volgut tenir en compte”. És per aquest motiu que s’han formulat quatre reserves d’esmenes per, com a mínim, poder-ne discutir la seva idoneïtat en el ple del Consell General.

Més concretament, les quatre reserves d’esmena a l’articulat defensen les següents modificacions:

1.-Eliminar l’opció de fer contractes amb pagaments a 90 dies

2.-Reduir progressivament el termini de pagament de 60 a 30 dies

3.-Penalitzar els empresaris que generin morositat voluntària mijançant interessos de demora prou alts com per ser “dissuasius”

4.-Incorporar la possibilitat de la mediació per resoldre conflictes, evitant així la via judicial.

Text: PS

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada