El PS assegura que la llei de bases de l’ordenament tributari ‘protegeix al defraudador’

riosEl Grup parlamentari socialdemòcrata lamenta que la proposició de llei de bases de l’ordenament tributari estableixi el secret bancari “impedint així la lluita efectiva contra el frau fiscal i protegint al defraudador”. D’altra banda, els socialdemòcrates han presentat dues preguntes sobre les mancances de l’Estadi Nacional i sobre la recaptació de l’impost de societats provinent del sector bancari i financer per a la sessió del Consell General prevista per al 9 d’octubre

Els socialdemòcrates valoren com a “molt decepcionant” el text definitiu sobre les bases de l’ordenament tributari després del treball en comissió legislativa. En aquest sentit, el president del grup socialdemòcrata, David Rios lamenta que “ens hem quedat sols amb l’intent d’eliminar el secret bancari” i, com a conseqüència, “la llei resultarà totalment inoperant perquè buida d’eines i instruments a la futura Agència Tributària per poder controlar de manera efectiva el frau fiscal”.

En la mateixa línia, Rios considera “inadmissible que en la llei de serveis socials i sociosanitaris s’exigeixin els noms i els números de comptes de tots els familiars per accedir a una petita ajuda i, en canvi, no es pugui accedir a les dades dels que defrauden els impostos”. Per tant, el president del grup socialdemòcrata qualifica com a “intolerable que DA aixequi el secret bancari per als més febles i el mantingui per als que no compleixen amb les obligacions tributàries”.

Els socialdemòcrates també són contraris al que estableix l’article 72 de la citada proposició de llei que alhora d’establir els espais protegits davant d’una inspecció fiscal equipara el domicili personal (protegit constitucionalment) amb la seu de la direcció d’una empresa, la seva activitat i el centre de direcció de l’espai on es custodia la comptabilitat. A la vegada, el grup socialdemòcrata tampoc comparteix l’article 67 del text que dóna la potestat al Govern per rubricar acords especials que permetin exempcions fiscals per a determinades empreses ja que “amb el poc temps d’implantació del marc fiscal seria un greuge comparatiu per al conjunt d’empreses del país”.

D’altra banda, el mateix Rios i la consellera general, Rosa Gili, han presentat respectivament una pregunta sobre la recaptació de l’impost de societats provinent del sector bancari financer i una altra sobre les mancances de l’Estadi Nacional per a la sessió del Consell General prevista per al 9 d’octubre