riosEl president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha explicat que aposta perquè la futura llei de finançament de partits contempli subvencions públiques ‘assumibles’ però que les puguin rebre no només els partits grans sinó també les formacions petites encara que no obtinguin representació. Rios considera que amb aquesta mesura s’evita que siguin només les majories les que tinguin recursos econòmics per funcionar, i que les minories també puguin sobreviure i seguir amb la seva activitat política. Des del PS, Rios ha indicat que ells ja tenen una postura definida sobre com hauria de ser aquesta llei, i que estan a l’espera de poder treballar amb els altres dos grups parlamentaris per intentar presentar una proposició de llei consensuada.

Els treballs per elaborar una llei de finançament dels partits polítics porten un cert retard, segons ha indicat el president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios. Des del PS han recordat que DA ha fet un esborrany sobre la qüestió i que estan a l’espera de reunir-se els responsables dels tres grups parlamentaris per posar-lo en comú i intentar presentar una proposició de llei consensuada. Tot i això, espera que el text es pugui tancar amb una certa rapidesa ja que s’ha mostrat convençut que ‘amb un parell de reunions ens podem posar d’acord i desenvolupar el text a presentar’.

Rios ha afegit que des del seu grup ja tenen una postura definida sobre aquest tema, que han treballat conjuntament amb el partit. En aquest sentit, entenen que hi hauria d’haver una part de subvenció pública, però que sigui assumible, ja que ‘les subvencions que hi ha als països veïns són impensables’, i que aquest ajut hauria de garantir que els partits molt petits puguin viure.

Així, des del PS es proposa que els partits que s’hagin presentat a unes eleccions i que estiguin legalment constituïts puguin rebre un mínim de subvenció encara que no obtinguin representació. Sinó, segons Rios, ‘sempre ens trobarem que són els partits majoritaris els que tenen els recursos econòmics per funcionar i les minories o partits molt petits tindran dificultats’.

Des del PS també consideren important a l’hora de definir el model de finançament de partits polítics el control que s’ha d’exercir sobre ells, tenint en compte que rebran recursos públics. Així, Rios aposta per un ‘estricte control’ obligant-los a passar auditories, a estar sotmesos al Tribunal de Comptes i a donar la màxima transparència publicitant la seva comptabilitat. Un altre dels aspectes que s’han de definir són les subvencions privades, i si poden provenir, a part de persones físiques, també d’entitats o d’empreses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada