El prospector laboral ha fet prop de 580 visites a empreses durant el seu primer any d’activitat. El 70% s’han concentrat a les parròquies d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i han estat per donar-se a conèixer i captar ofertes de treball per a possibles candidats segons indica RTVA.

El maig de l’any passat va iniciar la seva activitat el prospector laboral. Aquesta incorporació s’inclou dins el projecte de millora i modernització del Servei d’Ocupació (SOA) iniciat el 2016. Aquest primer any, el prospector ha fet 578 visites a empreses, unes 500 de les quals eren noves. Sobretot, s’ha donat a conèixer i els ha explicat els serveis que ofereix el SOA, però també ha captat ofertes de treball per a possibles candidats.

Per zona geogràfica, la meitat de les visites del prospector han estat a Andorra la Vella (51,38%), mentre que Escaldes-Engordany n’acumula prop d’un 20%. El 30% restant es reparteix entre les altres parròquies, on destaca un 6,75% de visites al Pas de la Casa, lloc on, pel fet d’estar allunyat, costa més de trobar treballadors que hi vulguin anar. La voluntat és agilitar les incorporacions de personal que necessitin les empreses.

L’objectiu del prospector laboral aquest segon any serà continuar visitant noves empreses i fer un seguiment d’aquelles amb les quals s’ha creat un vincle. Cal destacar que hi ha un prospector específic per ajudar el col·lectiu de persones amb discapacitat. Ara, la voluntat és complementar aquesta tasca amb la d’un formador ocupacional.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada