El proper curs Lleida crearà un nou centre d’FP, l’Institut Centre d’Esports de Muntanya del Pallars

Acord per a la creació de l'FP d'esports de Muntanya
Acord per a la creació de l’FP d’Esports de Muntanya al desembre del 2019

El proper curs 2020-2021 hi haurà a Catalunya 5 instituts de nova creació –un d’ells específic de formació professional- i 29 nous instituts escola.

El curs 2020-2021 hi haurà nous instituts arreu del territori per donar resposta a l’increment de població escolar a l’etapa de secundària. Un increment d’instituts ja sigui amb centres de nova creació, a partir del desglossament de centres o amb nous instituts escola.

 

Nou centre específic d’FP al Pallars
En formació professional, el proper curs escolar hi haurà a Catalunya 3 centres que es desglossaran dels instituts on formaven part i ara seran específics d’ensenyaments d’FP, un dels quals als serveis territorials de Lleida: l’Institut Centre d’Esports de Muntanya del Pallars (la Pobla de Segur i la Torre de Cabdella). Els altres dos són l’Institut de l’Esport de Barcelona, i l’Institut d’Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya (Sant Carles de la Ràpita).

L’Institut Centre d’Esports de Muntanya del Pallars se segrega així de l’Institut La Pobla (la Pobla de Segur) i passa a ser un centre propi. Centrarà la seva oferta formativa en els cicles esportius de les següents modalitats: esports de muntanya i escalada, esports d’hivern, busseig, espeleologia, piragüisme i salvament i socorrisme.

Pel que fa als instituts de nova creació – és a dir, que el curs passat no existien- el curs que ve n’hi haurà 5 de nous a nivell de Catalunya: l’Institut Professional de Turisme Eqüestre del Maresme (Santa Susanna), l’Institut Vilafranca 2 (Vilafranca del Penedès), l’Institut Vapor del Fil (Barcelona), l’Institut Nou Palafrugell (Palafrugell), i l’Institut de Peralada (Peralada). També es crea, fruit d’una fusió entre dues escoles, un nou centre d’educació infantil i primària, l’Escola Voltregà.

 

Oferta d’ensenyaments postobligatoris
Com a novetat pel que fa als ensenyaments postobligatoris, el Departament d’Educació incrementarà l’oferta de batxillerat als serveis territorials en els següents centres públics: Institut Ribera del Sió (Agramunt), Institut Alcarràs (Alcarràs), Institut Almacelles (Almacelles), Institut Ermengol IV (Bellcaire), Institut Joan Brudieu (la Seu d’Urgell), Institut La Caparrella (Lleida), Institut La Mitjana (Lleida), Institut Maria Rúbies (Lleida), Institut La Serra (Mollerussa) i Institut Joan Solà (Torrefarrera).

En formació professional hi ha com a novetat 6 cicles nous i 7 cicles que amplien la seva oferta. Pel que fa als nous cicles:

 • Cicle formatiu de grau mitjà de Forneria, pastisseria i confiteria a l’Institut Ribera de Sió (Agramunt). Un conveni fet amb el gremi de torronaires. Aquest institut, centre tradicionalment d’ESO i batxillerat, inicia el curs que ve l’oferta en FP.
 • Cicle formatiu de grau mitjà d’Elaboració de productes alimentaris a l’Institut Guissona (Guissona. Es farà en règim de formació dual amb l’empresa BonÀrea Guissona.
 • Cicle formatiu de grau mitjà de Cuina i gastronomia a l’Institut Hug Roger III (Sort). Aquest cicle complementa el ja iniciat l’any passat de Serveis en Restauració, també de grau mitjà. S’amplia i consolida així l’oferta de la família professional d’Hoteleria i Turisme.
 • Cicle formatiu de grau mitjà de Procediment de vidre en fred a l’Escola d’Art Ondara (Tàrrega). Es tracta de formació dual amb l’empresa Cristec.
 • Cicle formatiu de grau superior de Gràfica publicitària a l’Escola d’Art Ondara (Tàrrega).
 • Cicle formatiu de grau superior d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (Ciberseguretat) a l’Institut La Caparrella (Lleida).

Respecte els 7 cicles que amplien la seva oferta, són els següents:

 • Cicle formatiu de grau superior d’Automoció a l’Institut La Caparrella (Lleida).
 • Cicle formatiu de grau superior de Desenvolupament d’aplicacions web a l’Institut La Caparrella (Lleida).
 • Cicle formatiu de grau superior d’Integració social a l’Institut Ronda (Lleida).
 • Cicle formatiu de grau superior d’Estilisme i direcció de perruqueria a l‘Institut Torre Vicens (Lleida).
 • Cicle formatiu de grau superior de Laboratori clínic i biomèdic a l‘Institut Torre Vicens (Lleida).
 • Cicle formatiu de grau mitjà d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques a l’Institut Tremp (Tremp).
 • Cicle formatiu de grau superior de Ramaderia i assistència en sanitat animal a l’Institut Mollerussa (Mollerussa).

El servei territorial també presenta un nou itinerari formatiu específic (IFE) a l’Institut Joan Brudieu (la Seu d’Urgell) de Manteniment d’instal·lacions esportives; i un programa de formació i inserció (PFI) d’Auxiliar de muntatge i manteniment d’equips informàtics a l’Institut Alfons Costafreda (Tàrrega).

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.