Aquest curs 2016-2017 s’ha encetat el nou  projecte d’acompanyament educatiu a secundària que pretén afavorir l’èxit educatiu durant l’etapa obligatòria de l’alumnat que necessita un acompanyament personalitzat, amb especial sensibilitat a col·lectius en una situació de risc d’exclusió, facilitar l’obtenció d’eines  i habilitats per aprendre els coneixements curriculars, així com potenciar l’increment de l’alumnat que segueix estudis postobligatoris o altres accions formatives, garantint l’èxit.

Concretament el passat 14 de desembre es va iniciar aquest nou projecte, que està previst que finalitzi aquesta primera edició a mitjans de juny.

El projecte pretén aconseguir unes condicions que els ajudin al seguiment del currículum escolar, a adquirir hàbits d’organització i d’estudi, a planificar el treball escolar i a aprofitar totes les oportunitats que té al voltant en el desenvolupament del seu procés de creixement personal.

Recerca de voluntaris

Per a la realització d’aquest projecte és imprescindible la implicació de les persones voluntàries. Actualment el projecte es du a terme cada dimecres i dijous, de 16 a 17.30 hores al local de Càritas Sant Ot de la Seu d’Urgell,  i compta amb una persona coordinadora del projecte i 3 voluntaris.

Per a assegurar la continuïtat del projecte, és imprescindible la col·laboració  de les persones voluntàries. Per això que s’està fent una crida a totes aquelles persones que vulguin participar i treballar vers la disminució del fracàs escolar i abandonament prematur dels estudis, puguin contribuir a fomentar competències i aptituds als i les joves, i puguin donar eines i tècniques de millora en l’estudi, i no tant sobre el contingut explícit de les matèries. Per fer de voluntari no cal tenir una titulació específica, ni experiència prèvia. La durada setmanal és de tres hores, i l’entitat Càritas es fa càrrec del pla de formació del voluntariat.

Es poden posar en contacte amb l’Oficina Jove de l’Alt Urgell als telèfons 973 35 56 08  i 607 866 902, o amb Càritas Sant Ot, al telèfon 973 35 12 66.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada