El projecte ‘Música i creativitat’ finalitza amb un concert

La sala d’actes de la Llacuna ha acollit, aquest divendres al matí, el concert final del projecte social ‘Música i creativitat’, iniciativa creada i dirigida per Queralt Prats i que compta amb el suport, entre d’altres, del Govern. Tal com ha indicat un dels responsables del projecte, Joan Hernández, el concert final és el resultat del treball que des del 27 d’abril s’ha dut a terme setmanalment amb 12 participants de Xeridell i 11 del Centre de dia.

En aquest sentit, Hernández ha reconegut que durant les sessions, en què s’ha vist “molta il·lusió i entusiasme”, s’han posat en pràctica diferents exercicis, però sobretot s’ha gaudit del procés d’evolució “fins al punt de permetre’ns el luxe de crear alguna cosa nova per al concert”. De forma similar, tot i precisar que “hem treballat a partir d’unes idees bàsiques però sense cap guió preestablert”, el cap de servei de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella i conductor del taller, David Sanz, ha destacat que la resposta dels participants ha estat “fantàstica” i ha assegurat que aquesta interacció “per nosaltres és l’experiència més enriquidora que podíem tenir”.

 Després d’iniciar-se a l’octubre de 2015 amb una prova pilot -‘Musica’t’- de quatre sessions, el projecte social ‘Música i creativitat’, proposta impulsada per Queralt Prats, ha conclòs l’edició d’enguany amb un concert final, celebrat a la sala d’actes de la Llacuna, en què hi han pres part més d’una vintena de participants, entre usuaris de Xeridell i del Centre de dia. Tal com ha explicat el cap de servei de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella i un dels responsables del projecte, David Sanz, durant les sessions s’han plantejat alguns continguts específics, amb ritmes i cançons concretes, “per veure com reaccionaven i, a partir d’aquí, tot i no tenir un pla fix, anàvem treien conclusions i avançant en el programa”.

Pel que fa a la resposta dels participants, tant Sanz com l’actor i professor de teatre Joan Hernández, han coincidit que ha estat “fantàstica” i han apuntat que el fet de poder treure del seu espai habitual als usuaris del Centre de dia i Xeridell per gaudir de la música, s’ha traduït en unes sessions “plenes d’il·lusió i entusiasme”. Precisament, Sanz ha recalcat que el valor d’aquest projecte, que té com a fil conductor la via musical, és “que és un canal molt directe”, i queda reflectit “per un treball en què s’ha potenciat el concepte d’audició, el sentit grupal i el sentit creatiu”. Per la seva banda, Hernández ha recalcat que en les sessions s’han posat en pràctica diferents exercicis, però sobretot “s’ha gaudit del procés d’evolució fins al punt de permetre’ns el luxe de crear alguna cosa nova per al concert”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.