riu2Coincidint amb el Dia mundial de l´aigua, la Farga Rossell ha acollit una jornada de conferències amb la presentació de diferents projectes d’aprofitament. Un d’aquests, el de les sis minicentrals hidràuliques de l’Associació d´Entitats del Sector Energètic, que aquest any podria començar a funcionar.

Actualment l´aigua subministra el 15% de la demanda d´electricitat. Una xifra que l’Associació d´Entitats del Sector Energètic vol fer créixer amb el projecte de les minicentrals hidràuliques. Una iniciativa, però, que està aturada perquè encara no hi ha un reglament que especifiqui com es pot tirar endavant. Tot i això, l´entitat confia que aviat podria començar a funcionar.

Des de FEDA asseguren, a més, que les sis minicentrals de l´AESE podrien fer créixer el percentatge de l´energia provinent de l´aigua des del 15 i fins al 20%.

L´acte d´avui ha estat inaugurat pel ministre Francesc Camp que ha manifestat la voluntat de tirar endavant projectes com el de l’AESE, però tenint en compte el medi ambient. Amb motiu de la jornada del Dia mundial de l’aigua s’ha recordat la voluntat de servir l’energia de l’aigua, així com també d’altres tipus d’energia, amb l’objectiu de reduir la dependència energètica.