El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, la modificació del Reglament d’ajuts per al foment de l’eficiència energètica dels edificis i l’ús de les energies renovables per adaptar-lo al que preveu la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic.

Així, es preveu que els llogaters també puguin sol·licitar directament els ajuts previstos al programa.

La Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic preveu un seguit de millores al programa Renova que requerien la modificació del reglament. A més, s’ha aprofitat aquesta modificació per clarificar alguns punts del redactat actual i aportar majors garanties al conjunt dels actors.

Les modificacions introduïdes permetran que qualsevol sol·licitant, sigui o no propietari del bé immoble, pugui accedir al programa sempre que disposi d’un dret o d’una autorització que li permeti dur a terme les actuacions. D’aquesta manera, els llogaters que tinguin permís per fer obres de rehabilitació de l’edifici, de millora de l’eficiència energètica o d’implantació d’energies renovables, no hauran de demanar als propietaris que sol·licitin un ajut del programa Renova, sinó que ho podran gestionar directament.

Així mateix, es facilita l’accés al programa ja que s’elimina el requeriment d’aportar una garantia quan es demana un ajut directe i es flexibilitzen les garanties que el sol·licitant ha d’aportar quan sol·licita l’aval d’un préstec al Govern. Fins ara, el sol·licitant havia de respondre del deute avalat pel Govern amb el seu propi bé, i la modificació aprovada permetrà substituir aquesta garantia per una altra d’equivalent.

Finalment, d’acord a les previsions del nou marc legal, i amb l’objectiu de simplificar i agilitzar la tramitació de les sol·licituds, l’Oficina de l’energia i del canvi climàtic assumeix la totalitat de la gestió del programa Renova, i pot sol·licitar parer a la Comissió Tècnica de Rehabilitació. En aquest sentit, s’introdueixen diverses modificacions en la gestió del programa que canvien les funcions i la composició de la Comissió Tècnica de Rehabilitació.

En el Projecte de llei de Pressupost per al 2019 s’ha previst una partida d’1.300.000 euros per al programa Renova.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada