cincaEl Govern, reunit aquest dimecres, ha aprovat el nou pla Renova amb una dotació d’un milió d’euros en subvencions i 19,7 milions en crèdits preferents. El programa va destinat a la rehabilitació d’habitatges per a la millora del parc immobiliari, l’eficiència energètica dels edificis i l’ús de les energies renovables.

 El programa de préstecs preferents ha estat qualificat com d’interès nacional i social i té una durada de cinc anys. El nou Renova dóna continuïtat a l’iniciat el 2011 i es dirigeix especialment als edificis que presenten mancances en matèria de seguretat industrial, accessibilitat, habitabilitat i sostenibilitat. Preveu igualment dinamitzar el sector de la construcció, reorientat en gran part cap a la rehabilitació del parc immobiliari.

El nou Renova s’ha treballat conjuntament amb els membres de la Comissió Tècnica de Rehabilitació que incorpora representants dels col·legis d’arquitectes, enginyers, agents immobiliaris i dels departaments d’Indústria, Ordenament el Territori, Patrimoni Cultural, Medi Ambient i de l’Oficina de l’Energia. També hi ha estat convidats la Cambra de Comerç, la Confederació Empresarial i l’Associació de Contractistes d’Obra

El nou reglament és obert a tot tipus d’edificis existents i als immobles de nova construcció que implantin energies renovables.

El programa té el seu eix fonamental en les préstecs preferents avalats pel Govern i que cobreixen fins al 100% del pressupost. Per al cas dels crèdits superiors a 15.000 euros es manté l’obligació de fer garantia hipotecària a favor del Govern. Pel que fa a l’amortització, s’amplia la durada fins a un màxim de 15 anys.

Pel que fa a les subvencions es reserva un 10 per cent per a actuacions en habitatges i locals comercials, és a dir, 100.000 euros.

El programa Renova ha atorgat en el període comprès entre el 2011 i el 2013 subvencions per valor de 793.940 euros i préstecs avalats per valor de 4.522.967 euros. El programa ha comportat una inversió derivada de 7.884.928 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada