carles-miquelLa  ministra de medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha informat al Consell de Ministres, del balanç a setembre del 2016, del Programa d’ajuts per a la millora del parc immobiliari nacional, la millora de l’eficiència energètica dels edificis i l’ús de les energies renovables, anomenat programa Renova.

Fins al moment s’han rebut 110 sol·licituds, l’import total de les quals ascendeix a 543.898,44 euros, del total del milió d’euros destinats per aquest exercici. La convocatòria es va obrir amb la publicació de l’Edicte al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (20 d’abril) i finalitzarà el 2 de desembre de 2016 o una vegada esgotat el pressupost de la convocatòria.

En roda de premsa, el cap de l’oficina de l’energia i del canvi climàtic, Carles Miquel, ha explicat que tot i haver iniciat la convocatòria notablement més tard que en anys anteriors, la convocatòria presenta aproximadament el mateix nombre de sol·licituds que l’any anterior, any de més èxit en la convocatòria, i que la tendència és acabar l’any amb unes xifres pràcticament iguals que al 2015.

Miquel ha destacat que el programa Renova s’ha convertit en els darrers anys amb el principal instrument per al foment de l’estalvi i l’eficiència energètica i per a la implantació d’energies renovables en l’edificació. També ha recordat que de cada euro sol·licitat al Govern, el retorn  en el teixit econòmic del país és de 6.99 euros. D’aquesta manera el retorn del sol·licitat fins al moment ascendeix a 3.799.954,19 euros.

Carles Miquel també ha celebrat els canvis normatius duts a terme durant el setembre 2015 que han agilitzat el tràmits de presentació de sol·licitud, millorant i facilitant l’accés als ajuts. També s’ha simplificat la valoració de les sol·licituds i s’ha fomentat i facilitat l’execució d’aquestes obres. Un altre factor destacat es que l’oficina d’energia i del canvi climàtic, te previst du a terme una campanya informativa recordant que les empreses i els instal·ladors han de disposar de la corresponent capacitació professional que garanteixi l’eficiència i la qualitat en l’execució de les obres. Així les empreses que realitzin aquests treballs han d’estar inscrites en el registre d’empreses instal·ladores i els operaris han de disposar del carnet d’instal·lador energètic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada