cincaEl Govern ha aprovat subvencions per un import total de 130.040 euros i 15 préstecs per un total de 342.508 euros dins del programa Renova, destinat a la rehabilitació d’habitatges per a la millora del parc immobiliari, l’eficiència energètica dels edificis i l’ús de les energies renovables.

El programa es va obrir a principis de maig amb una dotació d’1 milió d’euros per subvencions i 19,7 milions per a préstecs preferents. Durant els 4 mesos i mig que fa que està en funcionament aquesta nova convocatòria, s’han rebut 73 demandes (44 per a unitats que integren els edificis, majoritàriament pisos i 29 per edificis i xalets).

De les 73 demandes el 40% (29) també demanen poder accedir al finançament privilegiat del programa.

A hores d’ara ja s’han aprovat 38 de les 73 demandes, mentre que se n’ha rebutjat una per qüestions tècniques. De les ajudes atorgades, 31 corresponen a unitats individuals i 7 a edificis.

Les actuacions de rehabilitació aprovades corresponen majoritàriament a substitució de finestres (31 actuacions), seguides d’implantació d’energies renovables amb 5 actuacions; i altres 2 corresponen a millores de l’eficiència energètica actuant sobre altres elements d’aïllament com murs i teulades.

Pel que fa les 35 sol·licituds en curs de valoració, 14 demanen també accedir al préstec privilegiat. En aquest cas són actuacions majoritàriament destinades a rehabilitar edificis per millorar-ne l’aïllament i apostar per la instal·lació d’energies renovables.

En concret 22 de les 35 són actuacions en edificis que demanen subvencions per un import total de 262.840 euros.

Les altres 13 sol·licituds pendents de valorar corresponen a actuacions en unitats individuals i comportarien subvencions per gairebé 21.000 €.

En global, la petició de préstecs privilegiats s’eleva a 1,7 milions d’euros. La convocatòria segueix oberta i resten disponibles 586.000 euros per subvencions i 17,6 milions d’euros per a préstecs privilegiats.

El ministre Cinca ha fet una valoració positiva del nivell d’acollida del programa Renova. “La iniciativa segueix un ritme accelerat de menys a més”, ha subratllat, afegint que l’expectativa del Govern és cobrir la totalitat del pressupost en subvencions per aquest any que és d’un milió d’euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada