El  cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, ha presentat, aquest dimecres, el balanç del programa Renova de l’any 2016, amb una valoració molt positiva. Tal com ha indicat Miquel, el programa s’ha convertit en el principal instrument de foment de l’estalvi i l’eficiència energètica i per a la implantació d’energies renovables en l’edificació.

El nombre de sol·licituds d’ajuts en el marc del programa Renova ha estat de 230 l’any 2016, una xifra molt per sobre de les 196 sol·licituds del 2015 o de les 154 del 2014. A més, pel que fa a l’import sol·licitat ha superat, per primera vegada, la dotació pressupostària prevista, d’un milió d’euros, arribant a 1.354.531,90 euros. Aquesta xifra suposa un augment del 50% respecte a l’import sol·licitat el 2015.

El gran volum de sol·licituds rebudes i el seu elevat import, especialment en el tram final de la convocatòria, han fet que no hagi estat possible atendre totes les sol·licituds. Així, l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic ha efectuat una valoració preliminar de la documentació de cada sol·licitud per identificar les que no compleixen els requisits, o que podrien complir-los aportant algun complement d’informació. Així, es podran reconduir les sol·licituds a la convocatòria de l’any 2017.

D’altra banda, tal com ha indicat Miquel, la sol·licitud d’avals de préstecs preferents ha ascendit a un import de 1.061.264 euros, un 92% més que la convocatòria del 2015.

El cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic ha recordat les millores introduïdes per facilitar el tràmit administratiu, la simplificació pel que fa a la valoració de les sol·licituds, la garantia de la qualitat del servei prestat i també la campanya d’informació per arribar al màxim de població possible. Així, ha considerat que aquests canvis han afavorit l’increment que s’ha donat en el nombre de sol·licituds del programa.

Pel que fa a la tipologia dels ajuts, el 82% de les actuacions corresponen a la Millora de l’eficiència energètica, una xifra que ascendeix al 96% si s’inclouen les actuacions per implantar energies renovables i les que combinen les dues tipologies.

El cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic ha volgut destacar la repercussió del programa Renova, ja que la despesa sol·licitada suposa a l’Administració una inversió de 1.354.531,9 euros, i el cost total de les actuacions ascendeix a 8.709.371,55 euros. Això implica que per cada euro invertit pel Govern es repercuteix en 6,43 euros en el teixit econòmic del país.

Finalment, Miquel ha anunciat que anticipant-se a la previsió d’un augment de sol·licituds, el Govern ja va preveure en el projecte de llei de pressupost del 2017 una partida pressupostària superior a la del 2016 per al programa Renova. El projecte de pressupost preveu 1.500.000 euros per al programa, el que representa un 50% més que el 2016.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada