El programa Renova 2015 va rebre 196 sol·licituds durant l’any 2015 – la xifra més gran des dels seus inicis-, un 26,6% més que l’any anterior, i va assolir els 933.517 euros, és a dir, un 93,3% del que s’havia pressupostat. Així ho ha explicat aquest dimecres el cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, i ha assegurat que aquest programa s’ha convertit en el principal instrument per al foment de l’estalvi i l’eficiència energètica per a la implantació d’energies renovables en l’edificació. De les sol·licituds avaluades, s’han considerat favorables el 83%, el 16,5% encara estan per avaluar, i només una ha estat desestimada. 

El cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, ha comparegut aquest dimecres a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres per fer una valoració del programa Renova, considerat el principal instrument per al foment de l’estalvi i l’eficiència energètica per a la implantació d’energies renovables en l’edificació.

Durant el 2015 el programa Renova va rebre el major número de sol·licituds des de la seva creació (2011), concretament 196, un 25,6% més que l’any passat, i ha sol·licitat un import de 933.517 euros, un 2,5% més que al 2014. De les sol·licituds avaluades, s’han considerat favorables el 83%, el 16,5% encara està per avaluar, i només una ha estat desestimada.

El Programa Renova també manté la branca de préstecs i durant el 2015 se n’han aprovat 22 dels 26 sol·licitats. Els quatre restants estan en fase d’avaluació, i l’import sol·licitat s’ha situat en els 551.550 euros.

Miquel ha explicat que en la darrera convocatòria, 165 sol·licituds han estat per a millores en eficiència, 20 per a implantació d’energies renovables i sis per a combinació de diverses actuacions.

L’execució de les obres ha suposat un cost total de 6.339.275 euros, el que suposa que per cada euro invertit per l’Administració, es repercuteix en 6,79 euros en el teixit econòmic. En aquest sentit, Miquel ha expressat la voluntat de seguir amb el programa amb una partida d’un milió d’euros, una quantitat que consideren de moment suficient, ja que “el 2015 va rebre el major número de sol·licituds i no es va arribar al milió”.

Per la seva banda, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha volgut remarcar que des del Govern s’impulsen moltes accions en benefici del medi ambient i estan pressupostades en altres partides, com ara les millores previstes durant aquest any en edificis públics.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada