leaderLa  nova convocatòria del programa Leader a l’Alt Urgell i la Cerdanya és oberta fins al pròxim 16 de gener per tal que autònoms, empreses, institucions i entitats del territori que vulguin acollir-se als ajuts presentin els seus projectes. Una de les novetats més destacables és que les sol·licituds s’hauran de presentar exclusivament per procediments telemàtics.

El Consorci Alt Urgell-Cerdanya (CAUC), ens gestor de l’aplicació del programa a ambdues comarques, disposarà d’una dotació econòmica de 639.066,17 € per a ajuts a projectes. Els fons estan cofinançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, que hi aporta un 57%, i la Comissió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), que hi destina el 43% restant.

Poden acollir-se a aquests ajuts els empresaris autònoms, les microempreses, pimes, cooperatives, associacions i fundacions que realitzin inversions a l’Alt Urgell i la Cerdanya. Els ajuts oscil·len entre el 22,5 % i el 40 % de la inversió elegible.

Per tal de donar a conèixer el nou Leader, el Consorci ofereix xerrades informatives, tant a l’Alt Urgell com a Cerdanya. Aquest dimecres, dia 23, se’n fa una a Bellver de Cerdanya (Centre Cívic). A la Seu d’Urgell (Consell Comarcal) tindrà lloc dijous, dia 24; a Puigcerdà (Consell Comarcal), dilluns 28; i a Oliana (Ajuntament), dimecres dia 30. Tots els actes estan programats a les 8 del vespre.

Les empreses i emprenedors interessats en aquest programa poden adreçar-se a la seu del Consorci Alt Urgell-Cerdanya, ubicada al Consell Comarcal de l’Alt Urgell o bé a la nova oficina al Consell Comarcal de Cerdanya. A tots dos llocs es disposa de la documentació necessària i dels tècnics que assessoraran els interessats en sol·licitar la subvenció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada