engegaEl Govern ha fet un primer balanç del funcionament del programa Engega per a incentivar la compra de vehicles nous energèticament eficients. En aquest sentit, ja s’han atorgat 77 ajudes de 1.000 euros per adquisició i 36 ajudes més de 1.000 euros addicionals per desballestament (el 46% del total de les operacions) en menys d’un mes de vigència del programa, concretament des del passat 28 de març. Cal recordar que els concessionaris aporten 1.000 euros més per la compra dels nous vehicles en el marc del programa.

El programa Engega  permet així estalviar fins a 3.000 euros en la compra de vehicles nous energèticament eficients i fins a 450 euros en el cas de les motocicletes, amb l’objectiu de l’estalvi energètic i la millora de la seguretat viària. Els beneficiaris del programa poden ser totes aquelles persones físiques residents legalment a Andorra, així com les societats de dret andorrà i les entitats sense ànim de lucre legalment establertes al Principat.

L’ajut a la compra de vehicles eficients es lliura als beneficiaris a través del punt de venda adherit al programa, així com l’ajut al desballestament, que en aquest cas requereix també el certificat de desballestament i del retall de xassís on està gravat el número d’identificació del vehicle.

En el cas dels turismes, les emissions de CO2 han de ser iguals o inferiors a 120 g/km (la xifra pot ser de 160 g/km per turismes adaptats a persones amb discapacitat). En el cas de les camionetes i furgonetes, les emissions han de ser iguals o inferiors a 160 g/km, mentre que per beneficiar-se del programa amb la compra d’una motocicleta nova, l’emissió de la mateixa ha de ser igual o inferior als 80 g/km.

Els preus màxims dels vehicles han quedat estipulats en 30.000 euros per la categoria de turismes nous, 30.000 euros per la categoria de camionetes i furgonetes, i 3.000 euros per la categoria de motocicletes. En el cas dels vehicles elèctrics purs, els vehicles elèctrics d’autonomia extensa i els vehicles híbrids endollables, no existeix límit de preu d’adquisició, sempre que la seva emissió de CO2 sigui inferior o igual a 120 g/km.

La dotació total del programa Engega és de 700.000 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada