El Govern ha fet un segon balanç del funcionament del programa Engega per a incentivar la compra de vehicles nous energèticament eficients. El programa, que va entrar en funcionament el passat 28 de març, a data d’avui -4 de juny- ja ha incentivat la compra de fins 182 vehicles nous de les categories turisme i camioneta/furgoneta i 1 vehicle de categoria motocicleta. A més, en aquest mateix període s’han desballestat 89 turismes o camionetes/furgonetes.

D’aquesta manera, ja s’han atorgat 182 ajudes de 1.000 euros per adquisició i 89 ajudes més de 1.000 euros addicionals per desballestament (el 46% del total de les operacions) en categoria turisme, camioneta o furgoneta, aixíc om una ajuda de 150 euros per la compra de motocicleta, tot això en poc més de dos mesos de vigència del programa. Cal recordar que els concessionaris aporten 1.000 euros més per la compra dels nous vehicles en el marc del programa en el cas de turismes, camionetes i furgonetes, i de 150 euros en el cas de motocicletes.

La dotació total del programa Engega és de 700.000 euros, dels quals ja s’han executat 271.150 euros i resten disponibles 428.850 euros.

El programa Engega  permet estalviar fins a 3.000 euros en la compra de vehicles nous energèticament eficients i fins a 450 euros en el cas de les motocicletes, amb l’objectiu de l’estalvi energètic i la millora de la seguretat viària. Els beneficiaris del programa poden ser totes aquelles persones físiques residents legalment a Andorra, així com les societats de dret andorrà i les entitats sense ànim de lucre legalment establertes al Principat.

L’ajut a la compra de vehicles eficients es lliura als beneficiaris a través del punt de venda adherit al programa, així com l’ajut al desballestament, que en aquest cas requereix també el certificat de desballestament i del retall de xassís on està gravat el número d’identificació del vehicle.

En el cas dels turismes, les emissions de CO2 han de ser iguals o inferiors a 120 g/km (la xifra pot ser de 160 g/km per turismes adaptats a persones amb discapacitat). En el cas de les camionetes i furgonetes, les emissions han de ser iguals o inferiors a 160 g/km, mentre que per beneficiar-se del programa amb la compra d’una motocicleta nova, l’emissió de la mateixa ha de ser igual o inferior als 80 g/km.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada