El Programa Engega 2015 ha incentivat la compra de 54 vehicles

engegaEl Consell de Ministres ha fet avui balanç de les subvencions d’ajut per al desballestament de vehicles adjudicades fins a la data gràcies al Programa Engega 2015. El nombre d’ajuts al desballestament ascendeix a 54.

El programa Engega 2015 d’ajuts per a la millora de la seguretat del parc automobilístic nacional va entrar en vigor el passat 19 de febrer. Els beneficiaris n’obtenen 2.000 euros, 1.000 dels quals aportats pels concessionaris i 1.000 més aportats pel Govern.     

Dels 54 ajuts, 49 han estat per a vehicles de la categoria M1 (turisme), mentre que 5 desballestaments han estat per a vehicles de la categoria 1(camioneta/furgoneta).

Els ajuts són fonamentalment per al desballestament de vehicles, supeditat a la compra d’un vehicle nou o d’ocasió classificat Euro V, Euro VI, híbrid, híbrid endollable, elèctric d’autonomia extensa o elèctric pur.

Els vehicles per desballestar hauran de tenir matrícula andorrana i un mínim de deu anys des de la data de la seva fabricació, al mateix temps que hauran de tenir la ITV en vigor i estar en condicions de circular.

Es poden acollir tant les persones físiques legalment residents a Andorra, així com les societats de dret andorrà i les entitats sense ànim de lucre legalment establertes al Principat.

El pla té com a objectiu la millora de la seguretat viària i la millora de l’estalvi energètic del parc automobilístic del país.